Både store og små samlet seg til den tradisjonelle bygdedagen i Hurdal. Hurdal Landbrukslag, Hurdal IL, Traktorklubben og Åpen Gård hadde gjort en god jobb med å fylle idrettsplassen med boder, stands og aktiviteter.

DU STORE ALPAKKA

Landbruket i Hurdal fikk virkelig vist seg fram denne dagen. Traktorklubben møtte som alltid opp med mange traktorer. Noen nye, noen gamle. Øvre Romerike Brannvesen var til stede, og barna fikk sitte i brannbilen. Ungene kunne hoppe i høyet, hoppe på ski eller få ansiktsmaling. I tillegg kunne man betrakte mange husdyr. Mest populært av alt, var alpakkaene fra Sørflaen Gård.

UNDERHOLDNING

Om det ikke var nok å titte på på idrettsplassen, kunne man trekke seg til scenen og få underholdning der. Ordfører Runar Bålsrud åpnet festlighetene, etterfulgt av blant annet kåsør Trond Vidar Vedum, som er en norsk biolog og førstelektor ved Høgskolen i Hedmark. Han har skrevet en rekke lærerbøker for grunnskolen og har inngående kjennskap til naturen. Han leverte sakene sine på scenen og fikk trampeklapp som belønning. Fra scenen fikk man også oppleve seniordans, bygderevy, musikk og utdeling av Hurdal kommunes kulturpris, som i år gikk til Hurdal Turlag.

Les om bygdedagen i 2015

TRAKTOR ER TØFFEST

Ole Petter Vala (11), Marius Roaldsveit Kværnstrøm (11) og Phillip Flo (10) hadde tatt seg turen ned til idrettsplassen for å se på traktorene.

- Det er ganske kult å se på gamle traktorer og maskiner, sier Marius som forteller at han bor på gård og at interessen for traktorer er stor.

Guttene forteller at de alltid gleder seg til bygdedagen. Traktorene er selvfølgelig en av grunnen, men de gjør annet også.

- Vi pleier å prøve det meste. Vi har hoppet i høyet og kjørt gravemaskin. Det er morsomt, sier Phillip.

- Også er det alltid mye kjentfolk her. Det er fint at vi kan samles sånn en gang inne imellom, legger Ole Petter til.

ET PAR TUSEN INNOM

Frank Hoel-Knai er leder av Hurdal Landbrukslag, som var en av arrangørene. Han er godt fornøyd med dagen, og kan fortelle om bra besøkstall.

- Det var 600 betalende gjester her i går. Vi kan nok triple det antallet når det gjelder hvor mange folk som var innom. Alle under 16 år kom inn gratis, også har vi jo utstillere og diverse, sier han og forteller at han er godt fornøyd med innsatsen til alle som jobbet denne dagen.

DUGNADSÅND

- Alt går på dugnad, og de som har hjulpet til har gjort en fenomenal innsats.

Leder oppfordrer dog flere til å bistå med dugnadsarbeidet.

- Det er som regel alltid de samme som stiller opp, og det er veldig fint, men vi skulle gjerne sett at flere ville ha hengt seg på den positive jobben, sier Hoel-Knai som også skryter av samarbeidet de har fått til.

- Nå har vi samarbeidet med blant annet idrettslaget i flere år, og det går smertefritt for seg. Det er godt at vi kan skape noe fint for både store og små, sier han.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.