Gjennom Ullensaker ble kongeveien stort sett lagt i samme trase som den eldgamle thjodveien. Det var en ride- og kløvvei som hadde eksistert fra sagatiden. Fra Gamle-Kløfta gikk ferdselsårene over Galgehaugen til Ullensaker kirke, Lautenbakken, Borgen og Nybakk.

På slutten av 1800-tallet ble det bygget en ny Kongsvingervei mellom Kløfta og Lund skole. Den ble åpnet i 1900 og ble senere RV2. Det het seg at veien kløyvet seg, derav navnet Kløften, så Kløfta. Kløfta stasjon på Hovedbanen ble åpnet i 1854, 36,48 kilometer fra Oslo og 168,5 meter over havet. Den eldste stasjonsbygningen var Norges første stasjonsbygning, fordi det er midtveis på Hovedbanen og stasjonen opprinnelig ble bygd som anleggskontor under byggingen av banen. Denne gamle stasjonsbygningen ble flyttet til Jernbanemuseet på Hamar da den andre stasjonen ble reist.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.