I helgen var hele gjengen samlet på Bakke skole der det ble teropet på koreografi og replikker som skal sitte til forestillingen søndag 19. mars.

POPULÆR KLASSIKER

Den populære musikalen ser aldri ut til å gå av moten, og blant de unge sang, teater og musikkelevene ved kulturskolen er Grease like populær som for tidligere generasjoner musikalfans.

- Det er absolutt en av våre favorittmusikaler. Den har alt. Dans, humor og historien er morsom, sier Viktor Høgseth Hagen (16) og Daniel Andre Nordskag (17).

Nordskag spiller rollen som Danny Zuko, som John Travolta foreviget på filmlerretet. For ham er det første gnag han er med på noe i teatersammenheng, men han har nervene under kontroll.

- Det er litt skummelt, men det er bare kjempegøy å være med på. Jeg har sang som min sterkeste side så det er heller litt mer utfordrende med koreografien, forteller han.

LES OGSÅ: Kulturskolen søker unge som vil spille i Grease

JUBILEUMSÅR FOR KULTURSKOLEN

Å sette opp musikalen har det siste året vært et stort satsingsprosjekt fra kulturskolen som i år markerer femti års jubileum.

- Vi har gjort noen tilpassinger i stykket, men ellers er vi tro mot sceneversjonen, som er noe annerledes enn filmversjonen, forteller regissør og instruktør Tor Itai Keilen. Sammen med prosjektleder Tove Alsegård, som også er koreograf holdt de styr på gjengen som i helgen var samlet for siste innspurt før premieren.

- Vi får også utrolig god hjelp av mange dedikerte foreldre som står på og hjelper til med kostymer og alt mulig som trengs for å få til gjennomføringen av et så stort prosjekt, sier Keilen.

STOR DUGNADSINNSATS

I tillegg til de unge utøverne var også de kostymeansvarlige på plass for å tilpasse det som skulle til for å få alt klart før premieren.

- Det er jo gøy for oss voksne også å være med på dette, og vi kjenner jo godt musikalen som var populær også da vi var ungdommer. Det er ekstra artig å gjenskape kostymene, og det har vært gravd i mange skuffer og skap i tillegg til at vi syr, forteller Gudrun Sveinsdottir.

LIVEBAND PÅ SCENEN

En annen gjeng som også ligger i hardtrening om dagen er bandet som skal stå for musikken i forestillingen.

- Det blir livemusikk på scenen så bandet øver nå sammen for å få alt på plass. En forestilling som dette blir jo aldri helt ferdig, og mye legges ned den siste uke i sluttfasen, men vi ligger godt an til å nå målet, og alle gleder seg stort til å opptre foran publikum, sier Keilen.

LES OGSÅ: The Addams Family har blitt en stor publikumssuksess. Har solgt langt flere billetter enn ventet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.