Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig humør . Mitt humør løfter seg med god mat, og gjerne noe med litt futt i, slik som denne vann­melon-salsaen.

FAMILIELAG MED GOD MAT

Min flotte og spreke mormor ble 93 år tidligere denne uka. Gode gener, som jeg håper er ført videre. Hun feires alltid på dagen, med stort familielag. Og mat - mye mat.

Det har aldri manglet på gode saker på koldtbordet hos mormor. I år var intet unntak.

VANNMELONEN VANT

Tantes kabaret, focaccia bakt av søsteren min, og mormors karbonader, for anledningen laget av min mor med stor suksess.

Hva skulle nå jeg bidra med? I butikken konkurrerer norske jordbær med vannmeloner fra sørligere strøk. Denne gangen vant vannmelonen til middagen. Jordbærene vant desserten.

LES OGSÅ: Dette var vikingenes hvitlø

passer til det meste

Denne vannmelon-salsaen kommer jeg til å servere mye i sommer.

Passer perfekt til grillmaten, til småretter, til stekt eller grillet fisk, eller ved siden av godt brød. Selv om den passer i allslags vær, ber jeg til værgudene om en god norsk sommer, slik at salsaen kan serveres i skikkelig godt solskinn i hagen.

Vannmelon-salsa

Du trenger:

(til 4 pers)

Ca 500 gram vannmelon

1 rødløk

2 stk. rød paprika

1 lime

5 ss olivenolje

0,5 ts salt

0,5 ts kvernet pepper

1 rød chili

1 liten bunt frisk koriander

Slik gjør du:

1. Skjær vannmelonskallet fra vannmelonkjøttet, og skjær kjøttet i små terninger.

2. Del paprikaene i to, og ta ut kjernene. Skjær paprikaene i små biter.

3. Skrell løken, og skjær den i små biter.

4. Splitt chilien i to, og fjern frøene. Hakke chilien fint.

5. Bland vannmelon, chili, paprika og løk i en bolle. Krydre med salt og pepper og bland godt.

6. Ha over saften av limen og olivenoljen.

7. Hakk koriander og bland inn i salsaen.

LES OGSÅ: Alt kan grilles - også brød

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.