• STENGT. Sperringer i Jessheim sentrum 17. mai kl. 11–15.00.
  • MORGEN. Sperringer i Jessheim sentrum 17. mai kl. 9–11.00.
  • BORGERTOGET. Sperringer i Jessheim sentrum 17. mai kl. 15-17.30.

Det har 17. mai-komiteen for feiringen på Jessheim bestemt. Årsaken er at det er veldig mye folk i Jessheim sentrum denne dagen, helt fra morgenen av. Tidligere år har trafikken gått som vanlig i gatene, med trafikkvakter plassert på strategiske steder, men i år sperres sentrum av store deler av nasjonaldagen.

VIL UNNGÅ ULYKKER

Willy Kvilten, leder av 17. mai-komiteen, sier at den direkte årsaken til endringen er at det kom biler inn i 17. mai-togene i fjor.

– Når det er mye folk og små barn som går i 17. mai-tog ønsker vi ikke å få ulykker på grunn av dette. Derfor har vi vært i kontakt med politiet, som sier at vi har anledning til å sperre gatene, sier Willy Kvilten.

HAR LAGET EN PLAN

Kvilten sier at de har laget en plan som forsøker å holde vegene og gatene så åpne som mulig. Sperringene endrer seg derfor i løpet av dagen.

– Men av hensyn til sikkerheten, velger vi altså å stenge deler av sentrum denne dagen.

Fra natt til nasjonaldagen og fram til klokka ni er rådhusplassen sperret av. Etter klokka ni nasjonaldagen utvides sperringene for å skjerme barnetogene som kommer inn til sentrum fra flere kanter. Etter at barnetogene er ferdige klokka 11 trekkes sperringene tilbake, slik at det bare er selve sentrumsområdet som holdes fritt for biler. Klokken 15 gjøres nok en justering, for å sikre trygg avvikling av barnehagetoget og borgertoget.

– Traseen til borgertoget blir sperret fram til klokka 17.30, da denne delen av arrangementet vil være ferdig, sier Willy Kvilten.

FRIVILLIG AVVIKLING

Det er frivillige som skal stå for avviklingen av vegsperringene. Ullensaker korpsforum er hyret inn for å holde orden på sperringer og vakthold langs vegene.

– De får betalt for denne jobben. Vi må også sørge for at uttryksningskjøretøy kommer fram, og vi vil ha kontroll hele dagen, sier Kvilten.

Han sier også at 17. maikomiteen har varslet Ruter, slik at bussene kan legge om trafikken sin utenom sentrum 17. mai.

Om du har bilen din parkert i sentrum natt til 17. mai, kan det være at den blir innesperret noen timer.

– Om du vil unngå dette, kan det være lurt å kjøre bilen ut av sentrum for noen timer, sier Kvilten.

TORE KVÆRNER ER HOVEDTALER

Det er 4500 elever i grunnskolen i Ullensaker, og potensielt er det derfor veldig mange som er med i barnetoget om morgenen. I tillegg er det om lag 2000 barn i barnehagene.

– Det er tradisjonen som er viktig for oss. For mange er 17. mai en tradisjonsdag og det bør være gjenkjennelig. Stammen er flaggheising, barnetog og borgertog. Vi bevarer de faste punktene, og varierer litt på underholdningen, sier Willy Kvilten. I år er det Tore Kværner som er hovedtaler på Jessheim.

LES OGSÅ: Else Kåss Furuseth kom til Jessheim for å si unnskyld etter 17. mai-talen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.