Aanerud er bosatt på Jessheim, men har hatt tilhørighet til Eidsvoll gjennom videregående, Eidsvold Turn Fotball og naprapatjobbing gjennom ti år.

- I tillegg er jeg gift med a Jorun Wenger og stolt medlem av TOL-gjengen, så jeg er jo brukbart Eidsvoll-forankret, smiler Aanerud overfor EUB. Aanerud (vokal, bass, gitar og harmonika) er blitt musiker i bandet OIX, som i tillegg består av Ida Eilevstøl Gjøystal (vokal, cello, fiolin og bass) og Steinar Kroksæter (vokal, gitar og bass). Bandet ble etablert i 2015, utgivelse av OIX EP kom høsten 2016 og bandet spilte debutkonsert på et fullsatt Kreti og Pleti Kulturbanken på Jessheim 11. november i fjor.

- Alle tekster er på norsk, og alle tre roterer på å synge ledevokal. Innad i bandet representeres både Nord- (Ida), Midt- (Steinar) og Sørnorsk (Morten) dialekt. Ettersom det er tre låtskrivere blir det god poetisk variasjon for lyttegjestene. OIX uttrykker musikken med stor stilmessig spennvidde fra låter som kan minne om tonesatt diktopplesning til drivende rask punkrock, sier Aanerud. Han forteller at de som tar turen til Lille Barolo lørdag kan vente seg et band med selvstendig spilleglede og en kveld med underholdning som kanskje er litt annerledes enn noe de har hørt tidligere. Muligens kan det bli noen spennende gjesteopptredener også.

- Små lokale klubbscener i Norge som drives av engasjerte lokale folk som Olaf Dønnum næres av at arrangementene trekker folk. Uten disse scenene vil en viktig plattform for norsk kultur gå bort og hindre bredde og vekst i norsk kulturliv. OIX setter veldig stor pris på imøtekommenheten til Dønnum, og vi skal gjøre sitt ytterste for å skape en grom kveld for dem som kommer, sier Morten Aanerud.

LES OGSÅ: Fullt hus på Lille Barolo

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.