Øvre Romerike har to kvinner i semifinalen i Miss Norway: Ida-Emilie Grønvold Bakke fra Jessheim og Eli Marie Almeli fra Feiring. At et utenlandsk spilleselskap nå tilbyr odds på dem, synes Almeli ikke noe om.

- For meg blir det feil å assosiere Miss Norway med pengespill. Å spille om penger er i mine øyne negativt for jeg kjenner spilleavhengige mennesker og vet hvordan de sliter. Spilleavhengighet er som en hvilken som helst annen ødeleggende avhengighet, sier hun.

LAG, IKKE UTSEENDE

Hun sier det er spesielt å bli veddet om som enkeltperson.

- Å spille på et fotballag er en sak, men vi er bare enkeltpersoner som spillerne ikke kjenner. Dermed dreier spillet seg kun om utseende, for de vet ikke noe om hvordan vi er som mennesker. Jeg hadde aldri trodd dette ville komme, påpeker hun.

- Hvorfor ikke?

- Det er en grunn til at Norge har strenge regler for spilling. Spilleautomater er forbudt, men nå bruker man nettet og blir like avhengig. Jeg synes ikke folk skal bruke pengene sine på oss, slutter hun.

ET EKSTRATILBUD

Magnus Magerøy er Coolbets sjef i Norge, som er etter EUBs erfaring det eneste selskapet som tilbyr odds på Miss Norway.

- Hvorfor dette tilbudet?

- Vi har en stor andel norske eiere og mange i ledelsen er nordmenn. I og med at vi er en bookmaker med stort fokus på norske kunder tenkte vi at dette var et godt ekstratilbud til dem.

- Hvordan er responsen?

- Spillerne har gitt klare signaler på at de liker når vi tester odds på nye ting. I denne konkurransen er de ikke helt enig med oss om hvem som har størst sannsynlighet til få å representere Norge i den internasjonale konkurransen.

- Hva er tradisjonen deres med å tilby spill på annet enn sport?

- Vi prøver stadig å finne potensielle spill på annet enn sport. I høst hadde vi muligheter på valget i USA. Spesifikt for det norske markedet hadde vi for eksempel mulighet for å spille på Spellemannsprisen. Vi får også flere nye spill på ikke-sportslige hendelser, men det er foreløpig for tidlig å noe om disse.

- Blir Miss Norway en fast del av deres portefølje?

- Vi ser absolutt på den muligheten. I første omgang ønsker vi å gjennomføre denne runden, og levere odds på den internasjonale finalen. Så vil vi beslutte om hva vi gjør neste år, sier Magnus Magerøy.

IKKE ODDS SOM AVGJØR

- For utøvere er det interessant at et spillselskap tilbyr veddemål over hvem som vinner. Men det ikke utenlandske odds som avgjør hvem av jentene som går videre. Det avgjørende er de utførte aktivitetene som representasjon, sponsoroppdrag, foto og media, pluss dommerpoeng i finalen og sms-stemming fra publikum, melder arrangøren.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.