- Fantastisk, jeg har ikke andre ord enn det, sier Natalia Millidahl. Eidsvollingen hadde tatt med seg tvillingene Vegard og Nikolai på bluegrassfestivalen lørdag.

Millidahl pekte på barnevennlighet som noe av det beste ved arrangementet. Hun hadde mulighet til å kose seg med musikken selv med to små på armen.

God stemning og atmosfære i låven

Det bøttet ned, men regnet stoppet ikke festivalgjengerne fra å nyte musikken. Utescenen var byttet ut til fordel for den langt tørrere og lunere låven på Nystua Kulturgård. Konsertlokalet var opplyst av lysekroner i taket og innbydende innredet med koselige sofagrupper og bord. Her kunne både store og små svinge seg etter banjo- og gitarspilling på ekte bluegrassvis.

Festivalen ble åpnet med et brak der bandet Blåstrå opptrådte for de aller minste. Det ble spilt norske tradisjonelle barnesanger som Jeg gikk en tur på stien og Mikkel Rev til det yngste publikummets store begeistring. Barna hoppet og spratt - Blåstrå var flinke til å involvere gjestene i musikken sin.

- Dette er kjempefint

Den litt eldre garde fikk sitt eget program på kveldstid. Stavanger-bandet Strengeplukk & Felegnukk gikk først ut på scenen. Det ble egenkomponerte låter og noen klassikere etterfulgt av gruppene Silver Lining og Dunderhead (S) som fikk dansefoten til å riste seg løs.

Irene Engeskaug og Nina Hernæs fra Eidsvoll Verk og Bøn hadde funnet seg godt til rette i sofaen. Engeskaug forelsket seg i bluegrassfestivalen etter fjorårets besøk.

- Det er en blandingsmusikk som gjør at du blir veldig glad. Selvsagt var det ekstremt fint vær og mye uteaktivitet i fjor, men dette er kjempefint. Det er virkelig noe vi bør sette pris på i Eidsvoll, sier Engeskaug.

Musikken var det heller ingenting å sette fingeren på.

- Jeg synes alle bandene hittil har vært kjempebra. Selv om det er samme sjanger så er det likevel variert, mener Hernæs.

Håpet på flere folk

Selv Om værgudene åpnet himmelen slik at alt ble flyttet innendørs var festivalsjef Trine Skullestad Hølland alt i alt fornøyd da EUB kontaktet henne i etterkant av festivalen. Det ble solgt i underkant av 100 billetter noe som vitnet om at det var relativt godt med festivaldeltakere.

- Det gikk veldig fint. Jeg hadde jo selvfølgelig håpet på flere folk. Men jeg skjønner jo at når været er som det er så er det ikke så fristende å dra ut. Uansett, vi er veldig fornøyd.

Til neste år ønsket hun seg fint vær, men understrekte at det likevel var fint å holde alle konsertene på låven.

- Det er jo veldig fint å ha testet det også. Å vite det at det blir en like fin dag selv om det er dårlig vær.

LES OGSÅ: Marina prøvde vannjet for første gang på Vannvittige dager

LES OGSÅ: Trampeklapp og stående applaus i jernverket

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.