Nylig testet bandet nytt sceneutstyr.

School of Rock samler unge musikere i alderen 11 til 25 år.

- Vi har i dag om lag 70 ungdommer som benytter Holter kulturhus til musikkaktiviteter. I tillegg er det husflidsaktiviteter, snekkerverksted, crossfit og trim. Det er stor aktivitet, men det er fortsatt plass til flere. Det er muligheter både på dag- og kveldstid, sier Thomas Kleven Eek, styreleder for Holter kulturhus.

HUSKONSERT

I forbindelse med kulturukene i Nannestad inviteres det lørdag 5. november til huskonsert i Holter kulturhus.

På den nye intimscenen står da blant andre rockebandet Hubro.

- På denne konserten blir det alt fra coverlåter til ekstremmetall, sier Kleven Eek.

Da EUB var innom var det en prøvekonsert med Hubro for å se at alt det tekniske utstyret fungerer.

- Det er lagt ned et betydelig dugnadsarbeid for å få til dette. Blant annet er det jobbet mye med lys- og lydanlegg for å få et anlegg som fungerer godt. Volumtilpasning er viktig. Vårt mål er å ha Øvre Romerikes feteste intimscene for forsterket rytmisk musikk, sier Kleven Eek.

Publikumsplasser er det både foran scenen og på «balkongene» i andre etasje. Onsdag 9. november er det åpent hus.

POPULÆRT

Holter kulturhus, som holder til på tidligere Løken skole, har tydeligvis blitt et kjærkomment og populært tilbud i sørbygda.

En forening som leier lokaler er School of Rock.

- Det er et kjempefint tilbud. Det er gøy å spille trommer. Jeg håper jeg en gang kan spille i et band, sier Kimmi Jakobsen (12).

Han fikk sin aller første undervisning på trommer av Magnus Helin. Teodor Sørensen Olsen ble undervist på bassgitar av Hans-Henrik Tærud.

- Jeg har vært her noen ganger, og det er både interessant og morsomt å spille bass, sier Sørensen Olsen.

ØVINGSHOTELL

I kulturhuset er det et eget rom, et øvingshotell, som også utenforstående musikere kan leie for å øve.

Markus Nygaard, Morten Ødegården og Johnmar Riiser er noen av dem som benytter dette rommet.

- Holter kulturhus betyr mye for dem som ønsker å spille. Det er mange her i bygda som spiller forskjellige instrumenter, men det er for få steder å spille, sier Nygaard.

Riiser mener kulturbudsjettet til Nannestad kommune må styrkes.

- Det brukes for lite penger på kultur, fastslår han.

LES OGSÅ: Frivillighetsprisen: - Kjenner du noen som gjør en ekstra stor innsats?

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.