Bare en kort kjøretur fra travelt byliv i Jessheim sentrum ligger Rambydalen skisenter, der lokal dugnadsånd i Ullensaker skiklubb fortsatt holder tilbudet i gang, for unge alpin-utøvere i distriktet. 

Det mangler ikke på stå-på vilje og dugnadsånd, men anlegget har de siste årene lidd under manglede driftsmidler. 

LANG HISTORIE

I en ganske nedslitt varmestue manglet det likevel ikke på gleden over å kunne invitere til helgas sesongåpning søndag, der alle besøkende fikk gratis heiskort. 

LES OGSÅ: Irritasjon i skiløypa

– Med tilbudet i dag så vil vi vise frem bakken, anlegget og de mulighetene som ligger her. Vi håper det kan være med å åpne øynene til kommunen og politikerne, og vise at vi trenger dette tilbudet til den yngre generasjon alpinister, og også som et tilbud til kommunens innbyggere, sier formann i alpingruppa, Roy Pettersen.  

Anlegget så dagens lys på 70-tallet, og har blant annet fostret alpinesset Ole Kristian Furuseth. I år går festeavtalen med grunneiere ut, og skisenteret trenger en ny avtale som gir rammevilkår for finansiering, og en god porsjon politisk velvilje, for å kunne håpe på fortsatt drift de kommende årene. 

– Et av argumentene til de som er skeptiske er mangel på snø, men som vi ser denne vinteren har vi ikke akkurat noen mangel på gode snøforhold, kommenterer bakkeansvarlig, Ole Gunner Kjos. 

GIR IKKE OPP

Vannanlegget er i elendig forfatning, men skisenteret åpnet i år for trening fra andre uka i januar.  
– Det viser at vi må tas med i betraktningen om driftsmidler, og at vi har livets rett, argumenterer Pettersen.

Alpin-ildsjelene drømmer om et større anlegg som kan gi tilbud til både alpinister og langrenns utøvere i fremtida, og påpeker også viktigheten av bidraget til kommunens innbyggere i et folkehelseperspektiv.

– Vi har sterk tro på vår fremtidsvisjon, nødvendigheten av et totalanlegg både sommer og vinter, og har ingen planer om å gi opp kampen for videre drift, sier Pettersen. 

SKIGLEDE OG SAMHOLD

Blant de rundt femti besøkende i løpet av formiddagstimene søndag var venninnegjengen Malin Heggedal Kjos (14), Emma Løken Tamm (14), Anniken Holthe (15) og Eline Harviken Rosenlind (14).

Fasilitetene i varmestua hadde liten betydning så lenge det var godt og varmt, og dagens nistepakke, bestående av brødskiver med gulost, gikk ned på høykant, før det bar ut igjen for å hoppe på heisen til toppen. 

– Bakken her er ikke lang, men passe bratt, og så er det topp å kunne ha kort reisevei, sier jentene. 

De unge alpinistene er ikke i tvil om hva som er fremtiden for skianlegget om de skulle få bestemme. 

– Vi vil bruke anlegget så mye vi kan, og håper at vi kan få kjøre masse på ski her også i årene som kommer, sier en samstemt gjeng.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.