Med Stevie Wonders «I Wish» og Christine Keelers «The Skatalites» på spillelista, fikk bandet RadioSymphonikerne æren av å spille i gang årets UKM i storsalen på Nannestad kommunehus – og det gjorde de med glans.

Med godt samspill og flott vokal, leverte de elleve unge musikantene varene fra scenen, til stor applaus fra publikum. De tre i dommerpanelet må også ha likt det de hørte, bandet kom nemlig videre til fylkesmønstringen.

Med i tre innslag

RadioSymphonikernes to vokalister, Carina Gundersen (16) og Kamille Nyhagen (15), deltok med flere numre under årets UKM.

– I tillegg til bandet, er vi med i koret The Young Northern Voice, også synger vi sammen under navnet CaKa, forteller de.

Sistnevnte framføring var imidlertid jentene ikke helt fornøyd med.

– Skal jeg være helt ærlig? spør Carina Gundersen.

– Jeg er ikke så veldig fornøyd med den siste sangen. Jeg synes egentlig det gikk ganske fælt. Vi bomma og sang i grunn litt surt, sier hun.

Litt misfornøyde til tross, de to jentene synes det er flott å få delta på UKM.

– Det er fint å øve på å stå på scenen, også er det gøy å få vise fram hva man holder på med, sier Gundersen og Nyhagen.

Kunstutstilling

Men det var ikke bare på scenen at ungdommens kunster kom til uttrykk. I UKM kan man delta med de fleste kulturuttrykk, og i foajeen var det duket for kunstutstilling.

Christine Bekkevar Notø (13) kom videre til fylkesmønstringen med sitt maleri av en engelsk landsby.

– Jeg liker veldig godt å male og går på kunstgruppe på kulturskolen, smiler Bekkevar Notø, og legger til at hun har drevet med maling og tegning i flere år, men at det er første gang hun deltar på UKM.

Bak maleriet ligger det mange timer med arbeid.

– Jeg begynte nok med maleriet en gang før jul, anslår hun.

– Ofte liker jeg å male hester, men akkurat dette bildet ble malt i sammenheng med en oppgave jeg fikk på kunstgruppa.

Mamma Mona Lill Bekkevar var også med for å se på utstillingen.

– Jeg er imponert over hva ungdommen får til. Det er moro at de får lov til å stille ut bildene og vise fram hva de har holdt på med, sier hun.

Fra sang og dans til teater

Det var i år 92 påmeldte til årets UKM i Nannestad, fordelt på UKM scene, UKM kunst og UKM band.

– Det er samme antall innslag som i fjor, men alt i alt noen flere deltakere, forteller Stein Magne Eggen, en av arrangørene, og legger til at de er tilfredse med dagen og gjennomføringen.

– Det var masse flotte sceneinnslag og kunst. Det virket også som om deltakerne har hatt en bra dag og en bra opplevelse, og det er jo målet med en slik mønstring, påpeker Eggen.

Dommerpanelet, bestående av Leif Lillejordet, Mari Moe og Cornelia Lauritzen, sendte i alt elleve bidrag videre til fylkesmønstringen.

Tre av disse var innen kunst, sju ble sendt videre fra UKM scene, mens bandet Hubro, var de siste som fikk plass videre i mønstringen.

Første gang på UKM-scenen: Gikk videre til fylkesmønstring

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.