Med rundt 1000 besøkende innom på høstmarkedet lørdag, kunne daglig leder for Vikingegarden Maurgenga, Atle Viken, si seg godt fornøyd med markedets åpningsdag.
- Det har vært en jevn strøm med folk i hele dag. Vi er veldig fornøyde, det er tydelig at et slikt marked fenger publikum, smiler Viken.
Daglig leder legger heller ikke skjul på at det kan friste med gjentakelse etter helgas arrangement.
- Med den suksessen vi har hatt her i dag, er det absolutt mulig at vi vil holde høstmarked igjen senere, sier han.

DEL AV MARKERING

Det var i forbindelse med at Vikingegarden Maurenga feirer 15 år at det ble bestemt at det skulle holdes høstmarked. Og når det stelles i stand til feiring, spares det ikke på noe.
En rekke forskjellige salgsboder, underholdning, matservering, blankvåpenslag, NM i langbueskyting og flere ulike aktiviteter for barna, var bare noe av det som møtte publikum.
Og folk kom fra både fjern og nær for å få med seg alt som skjedde på Maurenga denne helga.

VIKINGINSPIRERT ANTREKK

Og selv om de fleste besøkende nok var fra nærområdet, var det også noen som kom langveis fra. Familien Kløvstad Granseth hadde tatt turen fra Moelv.
Tidsriktig kledd med vikinginspirert tøy, sydd av pappa Torbjørn, nøt de alt det høstmarkedet hadde å by på.
- Det er mye spennende å få kjøpt og å titte på her! Vi kommer nok til å ta turen neste år også, hvis det blir høstmarked da, slår mamma Anita Kløvstad fast, og legger til at familien på fire pleier å få med seg flere arrangementer med vikingpreg i løpet av sommermånedene.

SKIKKELIG VIKINGSLAG

For selv om markedet på Vikingegarden ikke var et rent vikingarrangement, var det naturlig nok flere vikingelementer under årets høstmarked.
Lørdag var det blant annet duket for skikkelig vikingslag mellom fire vikinger fra Middelalderforeningen i Hedemark.
De barket sammen med både spyd og sverd, og det var ikke fritt for at det gikk noen sus igjennom publikummerne da et av skjoldene gikk i tusen knas.

MANGE AKTIVITETER

Barna fikk også sitt under høstmarkedet. Det var blant annet gjort i stand til «barnas seter» med mulighet for å hilse på forskjellige dyr, rutsjebane, møte med Nannestad speidergruppe og «ikke trå i bakken»-løype med balansehinder.
Brødrene Trym og Snorre Elias Lerberg hadde full kontroll i «ikke trå i bakken»-løypa.
- Det er ikke vanskelig altså, men veldig gøy, forsikret de to, etter å ha tatt et par runder.
Guttene var på høstmarkedet sammen med mamma Madeleine Jensen.
- Vi hadde lyst til å finne på noe i dag, og her var det både mye å gjøre og å se på, sier hun.
De to guttene hadde også funnet hver sin favoritt under markedet.
- Jeg likte best å se på da vikingene sloss. Det var gøy, og ikke skummelt. Det var jo ikke helt på ekte, sier storebror Snorre Elias.
Lillebror Trym likte på sin side rutsjebanen.
- Det var gøy. Jeg tror jeg vil ta en runde til der, sier han.
LES OGSÅ: Øvre Romerike i sagatida
LES OGSÅ: Kong Inges vanskjebne ved Minnesund i 1137

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.