Det var da det populære baklukemarkedet i Sundet var over for denne sesongen, at Vidar Pettersen og broren Cato Pettersen kom på ideen om å ta med konseptet innendørs.

- Vi var litt nervøse for oppslutningen, for dette er jo første gangen vi prøver oss på noe slikt, men oppmøtet har vært formidabelt, sier Cato Pettersen.

Overveldet over responsen

Sammen har de markedsført arrangementet gjennom venner og bekjente, sosiale medier og i avisen, og at tiltaket er populært skal være sikkert og visst. Inne på Bøn klubbhus var det full rulle og travelt ved alle bordene hos de mange selgerne som hadde meldt seg på.

- Det er for kaldt for å stå utendørs på denne tida, men det er ikke noe i veien for å trekke innendørs, og vi er kjempegodt fornøyd med oppslutningen, sier en alltid like blid Vidar Pettersen, som slo av en prat bak den store platesamlingen han hadde med seg for anledningen.

I det hyggelige klubblokalet ved ærverdige Bøn stadion, gikk praten livlig over kaffekoppen og duften av nystekte vafler, mens både nye og gamle ting skiftet eiere over bordene.

Populære vinholdere

Blant dem som hadde det travelt med å produsere og selge hjemmestrikk- og håndarbeidsprodukter denne dagen, var Randi Odden og venninnen Hilde Ingebrigtsen.

- Her har særlig vinhønene vært veldig populære. De er veldig artige. Du putter vinposen inn i høna, og så er det plass for korken i baken på den, forklarer damene lattermildt.

Begge har håndarbeid som hobby og selger til venner og bekjente.

- Om det blir en slik markedsdag til her på Bøn, ja så stiller vi opp. Dette har vært kjempetrivelig, sier damene, som nå har full produksjon fram mot jul.

- Vi skal også ha et lite julemarked hjemme for venner og kjente, forteller Odden.

Spesialdesignet hundeseng

På andre siden av rommet var Synnøve Torp fra Råholt travelt opptatt med å ekspedere kunder på sin plass. Hun var på Bøn med flotte håndlagde treartikler, og hadde like godt fylt opp hengeren med varer.

- Det er mannen min som er hobbysnekker. I dag er han hjemme og lager mat mens jeg er her og selger. Blant annet har jeg et flott hundehus til salgs. Det har to etasjer og er spesialdesignet, forteller Torp. Med så godt oppmøte som det ble lørdag, ja så satser brødrene Pettersen på en gjentakelse av markedsdagen ganske snart.

- Vi regner med at det blir en runde til før jul, sier de.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.