Det legges opp til et tett program når biskopen i Borg, Atle Sommerfeldt, kommer på visitas.

Biskopen skal delta på arrangementer både tirsdag, onsdag og torsdag neste uke, og visitasen avsluttes med gudstjeneste i Eidsvoll kirke søndag 25. oktober og påfølgende kirkekaffe med visitasforedrag på Breidablikk.

RÅHOLT

Biskopen skal besøke alle kirkene i kommunen. Visitasopplegget starter med morgengudstjeneste i Råholt kirke. Etterpå møter biskopen de ansatte før turen går til Langset for møte med skolebarna i opplegget «Sprell Levende» i Langset menighetshus.

Resten av dagen tilbringes på Råholt der det blir møte med det gamle og nye menighetsrådet, åpen kirke og kveldsbønn ved diakon Vegar Berntsen.

MØTE OM oppvekstvilkårene

Onsdag starter dagen med morgengudstjeneste i Feiring kirke der sokneprest Terje Kjølsvik holder preken og elever på Feiring skole deltar.

Besøk på Feiringklinikken og Vilberg helsetun står også på programmet før biskopen deltar på møte om barns og unges oppvekstvilkår i grunnlovsbygda. Både lensmannsetaten, barnevern og representanter fra helsestasjonen deltar.

På kveld blir det ung messe i Eidsvoll kirke som en del av psykfestivalen. Dagen avsluttes med møte med det økumeniske samarbeidsorganet Lederringen på pinsekirken Håpet.

LANGSET

Torsdag blir det morgengudstjeneste i Langset kirke før biskopen blir orientert om utbyggingen av E6 og Dovrebanen og besøker nye Langset skole.

Møte med ledelsen i kommune, og med elever og lærere på Eidsvoll videregående skole står på programmet før det blir middag med inviterte på Eidsvoll prestegård.

KULTURKVELD

Torsdagen avsluttes med kulturkveld i Badet der lag og foreninger er invitert. Arrangementet har fokus på frivillighet og psykisk helse i tråd med psykfestivalen.

Kvelden avsluttes med vandregudstjeneste fra Badet til kirka.

VISITASGUDSTJENESTE

Biskop-uka avslutte med visitasgudstjeneste i Eidsvoll kirke og påfølgende kirkekaffe ved visitasforedrag på Breidablikk søndag 25. oktober.

- STILL OPP!

- Det er et omfattende program, og vi håper bygdefolket stiller opp på de arrangementene som er åpne, kommenterer kirkeverge Arnhild Ingeborgrud og trekker spesielt fram kulturkvelden i Badet torsdag og visitasgudstjenesten og den påfølgende kirkekaffen søndag.

Under kirkekaffen kommer biskopen med sitt visitasforedrag der han gir sitt inntrykk av det kirkelige arbeidet og besøket i Eidsvoll.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.