• VINNERTEGNING: Dette er Tine Stenberg Norseths fredstegning som vant landsfinalen i Lions sin tegnekonkurranse.

Temaet for årets konkurranse var Fredens framtid – The Future of Peace. Tines tegning viser en fredsdue som tømmer vann over jordkloden slik at det vonde skylles bort.

– Jeg er glad i å tegne, og lagde to utkast før jeg fant ut hva jeg skulle tegne. Jeg hadde egentlig en helt annen idé først, og jobbet med denne tegningen i én måned. Jeg tenkte at den hvite fredsduen er et tegn på fred, og at det vonde skal skylles av jorden, sier Tine.

TIL NASJONAL FINALE

Etter å ha vunnet skolekonkurransen og distriktsfinalen ble hennes tegning sendt til den nasjonale juryen sammen med seks andre tegninger fra hele Norge.

– Jeg håpet jo at den skulle komme langt i konkurransen, men jeg visste ikke noe om dette før det ble opplyst på fellessamlingen i dag, sier Tine.

Da var alle skolens elever samlet til adventssamling.

– For oss er det veldig hyggelig å se at skolene deltar og at barna er opptatt av å tegne følelser og tanker for fred. Det er veldig viktig. Jeg blir utrolig rørt av tankene og symbolikken Tine har lagt i bildet, sier Svenn Otto Hjort, distriktsguvernør i Lions.

Han overrakte 1.000 kroner og diplom til Tine.

5.000 KRONER TIL KLASSEN

Arve Lund, guvernørrådsleder for Lions Club Norge, forteller at aktive kunstnere i Norge utgjorde juryen for de sju landsfinaletegningene.

– Det var ingen som helst tvil om hvilken tegning som var aller best, sier Lund.

Han overrakte deretter 5.000 kroner til Tines klasse.

Og gavedrysset fortsatte med Ullensaker-ordfører Tom Staahle.

– Konkurransen har et viktig tema. Det vi vet er at vi lever i en verden hvor ikke alle har det like bra som vi har det her i Norge. Da jeg så Tines tegning ble jeg dypt imponert. Det er en fantastisk flott tegning, og jeg er helt sikker på at den kommer til å gjøre det veldig bra i den internasjonale konkurransen, sier Staahle.

Han overrakte deretter 5.000 kroner fra Ullensaker kommune til Åreppen skole.

STOLTE

Åreppen skoles rektor, Kaja Linnerud-Eide, er stolt over Tines seier.

– Dette er kjempemorsomt, og veldig stor stas at en av elevene våre har nådd så langt, sier Linnerud-Eide.

Også Tines mor, Kari Stenberg Norseth, var til stede i salen.

– Jeg er utrolig stolt. Hun har jobbet veldig mye og har vært nøye. Det ligger mange tanker bak denne tegningen, sier den stolte mammaen.

LES OGSÅ: Hedret av Lions for sin barnehjemsinnsats

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.