– Det er tredje gang vi arrangerer en slik kveld, forteller Terje Bekkedal, leder av toradergruppa i Steinsgårdskroken.

TIDLIGERE PÅ NEBBENES

Bekkedal forteller at laget tidligere hadde store gammeldansfester på Nebbenes.

– Det var morsomt, men fryktelig mye arbeid. Vi hadde ansvar for alt – lys, lyd, scene og mye annet. Så ble vi kontaktet av Riksscenen med et spørsmål om vi ikke kunne ha lignende arrangement der. Der ligger alt til rette. Vi behøver ikke å tenke på tekniske ting. Jobben vår nå er å invitere folk, sette opp spillelister, dele ut informasjon og ikke minst markedsføre arrangementet, forteller han.

KOMMER MANGE

Lørdag kommer 22 orkestre, bestående av til sammen 253 musikere, fra hele Norge til Steinsgårdskrokens fest, pluss et ukjent antall danseglade folk.

– Det som er så ekstra moro, er at når vi har slike arrangement, så er det fullt hus. Vi disponerer to saler, hvor det spilles og danses hele kvelden. Det er tre år siden sist gang, og vi tror at dette vil bli like vellykket som den gang, sier Bekkedal.

40 MEDLEMMER

Steinsgårdskroken Spell- og Danselag ble stiftet i 1979, og har i dag 40 medlemmer. Det er et tall som har holdt seg stabilt lenge.

– En gang var det tre danselag bare i Nannestad. Nå er det bare oss. Populariteten er ikke som den var, men det går i bølger. Det blir også arrangert færre gammeldansfester, sier Bekkedal.

Men spell- og danselaget jobber aktivt for å ivareta rekrutteringa og få nye medlemmer. Allerede neste uke trår de til med gammeldanskurs for voksne.

LES OGSÅ: Fra Nannestad til Riksscenen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.