• PIANO: Silje Marie Wang framførte Sommarsong av Wilhelm Peterson-Berger.
  • STRYKERE: Strykeorkesteret spilte sammen med juniorene, her Lea Nordhei på cello.
  • BASS: Daniel Jahren Brate på bass under Continuum, spilt sammen med Iver Graabæk-Dyndahl på slagverk.
  • JUNIORENSEMBLE SLAGVERK: Jo Alexander Djuvstad (bildet), Jakob Asmyhr Røsrud, Lukas Skomakerbekken Brohaug og Matheo Widding.

Det var ikke mange seter ledig da Eidsvoll kulturskoles elever inviterte til vårkonsert i Panorama. 

Både piano, fiolin, fløyte, saksofon, perkusjon og messinginstrumenter var på scenen, det var enkeltinnslag og grupper – og et stort spenn i alder og repertoar.

To timer tradisjonsrik konsert

Skolens elever bød på en drøyt to timer lang konsert over to avdelinger i Panorama i Eidsvoll – som er blitt fast tilholdssted for skolens vårkonsert.

– Det er stor variasjon og bredde på denne konserten, sa rektor Astrid Holum ved Eidsvoll kulturskole til EUB for noen dager siden.

Bredden i kulturskoletilbudet

I løpet av året har Eidsvoll kulturskole mange konserter, og under vårkonserten ønsker kulturskolen å vise fram alt det de har å by på.

– Vårkonserten vår er veldig spesiell for oss, fordi akkurat denne konserten ruller vi ut alt det vi har i kulturskolen vår, alle de forskjellige typer instrumenter man kan velge i – eller hvis man vil gå på kunst, sa kulturskolerektor Astrid Holum fra scenen i kulturhuset.

Over 50 oppdrag i året

– Vi har jo over 50 oppdrag og konserter i året, men vi har aldri med alt på en gang. Det er jo ikke det at vi har med oss alle elevene. På vårkonserten får publikum oppleve litt smakebiter av det vi holder på med, sa rektor Astrid Holum.

Kulturskolens elever er i alderen 7 til 19 år. I tillegg til musikk undervises det i bildekunst, og i Panorama kulturhus fikk publikum oppleve samarbeidsprosjektet elektrobilder.

400 elever i kulturskolen

– De to siste årene har kunstelever og elever som jobber med elektronisk musikk har hatt et samarbeid om å lage elektrobilder, det er altså kunst, malerier, som har fått musikk til, sa kveldens konferansier Selma Berby og introduserte elevenes bilder, som ble vist på storskjerm, ledsaget av musikk.

Deretter overtok musikkelevene scenen – i første avdeling hovedsakelig enkeltelever og mindre grupper, i andre avdeling større grupper.

Fra Mozart til Mercury

Publikum satte pris på det de hørte.

På programmet stod både Mozart og Moszkowski, folketoner, Freddy Mercury og Mark Knopfler, det var strykere, slaginstrumenter, messingblåsere, treblåsere, piano og sanginnslag.

Publikum fikk flere herlige innslag fra de minste, klassikere, perler – og imponerende musikalprestasjoner fra flere av elevene.

Trampeklapp

Og siden det var elevene i Eidsvoll Percussion Group som trommet til konsert, var det også de som avsluttet – med Czardaz av Vittori Monti – et stykke opprinnelig skrevet for fiolin eller piano.

Det fungerer godt på melodiske slaginstrumenter også, og publikum kvitterte med taktfast applaus.

Gode rammer rundt barna

– Det har vært en helt fantastisk konsert, jeg er altså så stolt av elevene i kulturskolen, sa rektor Astrid Holum etter konserten.

– Det er så moro, dere er så flinke og jobber så bra, sa hun direkte henvendt til elevene, og la til: 

– Uten gode foreldre så går ikke dette her, det må være gode rammer rundt barna våre skal de klare å yte sånn som her i kveld, sa rektor Holum, og rundet av konserten med å takke konferansier, lyd- og lys, foreldre, besteforeldre, musikklærere og øvrige støttespillere.

Allerede søndag er enkelte av kulturskolens elever på plass ved Eidsvollsbygningen for et nytt oppdrag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.