• SANG. Det var totalt fire sanginnslag, og Linnea Johansen sto for ett av dem.

UKM er en av landets største offentlige satsinger på ungdomskultur. Her kan ungdommen delta med alle slags kulturuttrykk. Det er ingen konkurranse, og juryens utvelgelse skjer på grunnlag av originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet. Hver kommune sender ungdommer videre til fylkesmønstringen som representanter for sin kommune. Hvert fylke sender i neste omgang omtrent 30 deltakere videre til den nasjonale UKM-festivalen.

UKM Eidsvoll: Første gang på UKM-scenen - gikk videre til fylkesmønstring

UNGDOMMEN I FOKUS

Det er ikke bare på scenen eller med kunst ungdommen bidrar. I alle fall er det sånn i Hurdal. Lise Lotte Solberg var UKM-kontakt i kommunen, men hun forteller at hun fungerte mer som en koordinator og en veileder.

– Vi har så mange flotte ungdommer på dette lille stedet vårt. Det er mange som har jobbet bak kulissene, og de har stått på siden januar, forteller hun. 

På lørdag kunne man se syv sceneinnslag, i tillegg til kunst og foto utstilt av fire utstillere. 

FLERE ENN I FJOR

Solberg forteller at hun er godt fornøyd med oppslutningen, og er glad for at ungdommen vil vise fram det de kan. 

– Det er ikke mange innslagene, men delt på antall innbyggere i kommunen, så er vi på topp i Akershus hva gjelder påmeldinger. Det er moro. 

Ikke nok med at ungdommen var flinke, men hurdølene kjenner sin besøkelsestid, og det var full sal. 

– Det var kjempemorsomt. Det fortjener de som har jobbet med det her. Spesielt de som har vært i kulissene, som har vært utrolig flinke med å markedsføre arrangementet. Det har vært en super gjeng å jobbe med, og jeg er heldig som har fått lov til å jobbe med så blide ungdommer, sier Solberg.

TØFFE TAK

Noen av dem som gikk videre til fylkesmønstringen var gutta i bandet Chrome. De har vært i fylkesmønstringen to ganger tidligere, men har måtte takke for seg ved det punktet. I år har de andre ambisjoner. 

– Det er så klart mye tøffere i fylkesmønstringen, og vi har nok blitt hakket for små, sier Robin Sollien. 

Men gutta gir seg ikke av den grunn. Det har bare vært en motivasjon, og de kan fortelle at de har øvet mye det siste året.

– Man øver jo en god del på egen hånd, men nå øver vi sammen to ganger i uka, og vi ser at det hjelper, sier Mathias Bergsjøbrenden. 

VIL JOBBE MED MUSIKK

Gutta i Chrome forteller at de alle vil jobbe med musikk i framtiden, og bli proffe. Da er en arena som UKM glimrende markedsføring.

– Vi vil gjerne ha litt spillejobber og øver masse. Vi håper vi kan komme litt lenger i årets UKM og at folk kanskje får øynene opp for oss. Det hadde vært utrolig kult, sier Ole-Johan Amundsen.

DISSE GIKK VIDERE

Ingeborg Bergem (sang)

Chrome (band – rock/metal)

Ronja Helgesen, Emely Matheson og Hedda Sofie Haugjord Rølsåsen (moderne dans)

Amalie Slokvik (kunst)

Ida Olsen (foto)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.