- Vi har sluppet inn langt over 300. Teltet er fylt til randen av festglade mennesker og så langt har alt gått som smurt, sier frivillig medhjelper Pål Ottesen under lørdagens festivitas.

OMPAMUSIKK

Eidsvold Turn fotball var arrangører med Tommy Karlsen i bresjen. Han har planlagt dette i månedsvis og var glad og overrasket over det store oppmøtet. Med profesjonelle musikere ble kvelden enda bedre enn forventet.

- Jeg begynte allerede for flere måneder siden å lete etter band som kan spille. Dagens band er et eget oktoberfestband som bare spiller ompamusikk. Det var så artig at de kunne komme fra Sverige og hit for å spille for oss, smiler han fornøyd.

Das Alpen Echo mit Helmut & Heinz har spilt på oktoberfester i Sverige i over 15 år, og vært oppvarmingsband for flere store artister i Sverige. De spiller nå året rundt og stiller selvfølgelig i gjenkjennelige tyrolerdrakter.

ALDERSSPENN

Noen av gjestene var Jeanette Braaten Jensen og Jon Reidar Kristoffersen. Kristoffersen deltok for tredje gang.

- Det er utrolig god stemning her, vi er fra Eidsvoll og jeg har aldri vært med på dette. Kjæresten min har vært på oktoberfest før og sa det ville være hyggelig her. Og det ble det absolutt, smiler Jensen.

Rett ved scenekanten sto Carl Johan Rød-Johansen som synes det er flott med stort aldersspenn.

- Det er så kjekt at vi kan ha en slik fest hvor alle kan komme, enten de er 18 eller 50. Dette er kremen av bygdefester; når alle kan samles og ha det like gøy. Det betyr svært mye for lokalmiljøet og jeg håper de vil arrangere dette i mange år framover, sier han.

Til tross for at eidsvollingene var beskjedne i utkledning, var festhumøret på topp og desibelen var høy allerede klokka 21.

- Stemningsrapporten fra kveldens fest sier oss at det forhåpentligvis blir fest neste år også, slutter en stolt Tommy Karlsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.