Selv om oppslutningen kanskje ikke var den største, ble den nye informasjonsplansjen ved gravhaugene på Fonbekk avduket på verdig vis. Grunneier Jan Reidar Fonbæk var til stede og avduket plansjen sammen med Jon Tore Beitnes leder i Ullensaker Historielag.

- Jeg synes det er fint at de tar vare på gravhaugene og at de blir tilgjengelige for folk. På den måten blir ikke historien glemt, sier grunneier Fonbæk.

EN STOR JOBB

Aktiviteten rundt de to gamle gravhaugene har den siste tida vært stor.

- Det har blitt gjort en stor ryddejobb for å få dem fram. Historielaget har gjort masse, og så har vi hatt god hjelp av 6.-klasse på Algarheim skole, forteller Christine Haakstad, arkeolog og rådgiver i kulturminnevernet i Ullensaker kommune.

Plansjen som nå er satt opp er starten på en del av en større planlagt kultursti i kommunen og arbeidet er et samarbeidsprosjekt mellom Ullensaker Historielag, Ullensaker kommune og Akershus fylkeskommune.

HÅPER DET BLIR BRUKT

Gravhaugene antas å være en del av det som før var et større gravfelt, og rundt om i nærområdet ligger det også flere andre graver fra vikingetida.

- Vi håper jo at det kan bli interesse rundt dette, men jobben vår blir å markedsføre slik at folk benytter seg av området, sier Jon Tore Beitnes, leder i Ullensaker Historielag, og legger til at historie er viktig i en utbyggerkommune som Ullensaker.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.