Den frivillige foreningen Raknehaugens Venner har brukt mye tid og krefter på å få den ærverdige gravhaugen fram i lyset, bokstavelig og praktisk talt. De vil også videreutvikle området med en gapahuk formet som et langhus fra vikingetiden, en jernalderhage med planter og busker som ble brukt til mat og medisin i gamle dager, samt merke trær som var vanlige på den tida.

Nå får arbeidet deres politisk støtte.

ATTRAKSJON

- Vi er opptatt av denne flotte severdigheten og mulighetene for å gjøre området enda mer attraktivt som lokalt turmål og turistattraksjon. Vi synes disse prosjektene virker både realistiske og fornuftige. Et enda større fokus på den historiske perioden haugen representerer med mer å se på og gjøre, kan få mange flere til å ta turen dit. Området er jo flott at det burde vært utnyttet mye mer som severdighet i Ullensaker og på Romerike, sier leder og ordførerkandidat Lars Egil Berg i Ullensaker Sp.

Han påpeker at han har diskutert dette med Ap.

- De er helt enige. Lenger fram kan det sikkert tenkes også andre prosjekter, men de nevnte forslagene kan realiseres raskt og til en overkommelig pris, med tilskudd fra kommunen og en andel dugnadsarbeid fra venneforeningen, sier han.

LES OGSÅ: Skarv i Ljøgodttjernet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.