Regjeringas evne til å fullstendig ignorere lokalt demokrati og folkestyre slutter aldri å forbløffe. Nannestad kommunestyre vedtok i januar at det fortsatt er ønske og behov for et lensmannskontor i bygda. Da ikke dette ble tatt hensyn til sendte ordfører Hans Thue inn en klage på avgjørelsen, også dèt til ingen nytte. Lensmannskontoret i Nannestad og Gjerdrum skal nå sentraliseres til Jessheim.

Politikontoret i Nannestad, med tilstedeværende politifolk som kjenner bygd og folk, skal nå erstattes av «patruljerende politibil», altså en bil som kjører fra Jessheim og gjennom bygda fra tid til annen. At justisminister Per Willy Amundsen har nerver til å hevde at dette bringer politiet nærmere folk i Nannestad er ufattelig, og ikke så rent lite frekt. Konsekvensene av politireformen vil bli mindre kontakt mellom folk og politi, lenger avstand til polititjeneste og svekket evne til forebygging gjennom synlighet og kontakt med lokalbefolkningen.

Politiet ønsker nærhet og er kritiske til reformen, folk ønsker nærhet og er kritiske til reformen, det er bare Per Willy Amundsen som tror at å fjerne noe bringer det nærmere. Et sentralisert politikontor som betjener flere titalls tusen innbyggere er ikke noe verken folk eller politi er tjent med.

Russepresident Linnea Bjørnstad talte på 17.mai til horder av russ og Nannestads innbyggere. Hun brukte første halvdel av talen sin på å skryte av samarbeidet hun og de andre avgangselevene hadde hatt med det lokale politiet. Russen i Nannestad har denne våren har hatt politiet nært på, vært i nær dialog og hatt et godt samarbeid, som resulterte i en god og trygg russefeiring for alle. Russepresident Bjørnstad oppfordret til og håpet på like godt samarbeid mellom russ og politi i årene som kommer, og jeg skulle ønske det var vilje i regjeringen til å legge til rette for nettopp det. Samarbeid og nærhet mellom folk og politi. Det er det ikke.

Lokalt engasjement kan snu denne utviklinga og Senterpartiet skal gladelig ta en omkamp om ufrivillig nedlagte politikontor, som politikontoret vårt i Nannestad og Gjerdrum.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.