Jeg er født og oppvokst på Minnesund, og bodde der helt til 2007.

Jeg brukte å si at jeg bor på Minnesund - perlen i sydenden av Mjøsa, men nå har perlen bleknet og fått en annen farge. Det er utrolig lite tilbud Minnesund har å by på. Minnesund har fått en fin barneskole og et flott velhus, men det må mer til enn det. Kollektivtilbudet er fraværende. Det fikk jeg merke da jeg fikk hjerneslag i 1999 og ikke kunne kjøre bil lengre. Jeg kom meg ingen vei, det var som å være i fengsel! Derfor var Torill og jeg nødt til å flytte til Sundet. Jeg tror folk og politikere anser Minnesund som en utkant dessverre!

- Må ta bilen uansett

Jeg har vært en av dem som har kjempet for å få Minnesund til å blomstre, men å få togstopp i Langsetenga er som å tro på julenissen. Bane Nor har ikke noe tro på å ha en stasjon her, da de mener det bor for få folk som sokner til stasjonen. Problemet med en togstasjon på Minnesund, er at den uansett vil ligge for langt unna der folk bor, så uansett hvordan man ser det må man kjøre bil til stasjonen. Når man først skal kjøre bil, kan man like gjerne kjøre til Eidsvoll. Jeg kommer ikke til å skrive under noen underskriftskampanje for å få toget til å stoppe på Minnesund, fordi jeg mener det er meningsløst. Dette kommer man ingen vei med! Det er som å helle vann på gåsa.

TRO PÅ BUSSER

Det jeg imidlertid har større tro på er små matebusser som kjører der folk bor. Denne bussen burde kjøre mellom ulike steder på Minnesund og til Eidsvoll sentrum. Skal man engasjere seg i kollektivtilbudet på Minnesund, bør man heller ta kontakt med Ruter å forklare problemene og mangelen på busstilbudet. Da tror jeg at Ruter hadde fått et annet syn på saken. Gullverket er å regne som en utkant på samme måte som Minnesund, men de har godt med busstilbud. Jeg mener at løsningen er å kjempe for et busstilbud der folk bor. Jeg har sagt dette i mange år, men det virker som det bare preller av politikerne. Se på Langset panorama på Minnesund. Det er en parodi på et byggefelt. Det er egentlig det fineste byggefeltet i kommunen, det ble avskoget i 1999. Det har kommet opp få hus på dette store byggefeltet til nå. Minnesund har fått både E6 og ny skole, men det blir ikke bygd flere hus. Dermed blir det heller ikke attraktivt å lage en togstopp der. Hvis man klarer å få til matebusser på Minnesund må folk være flinke til å benytte seg av tilbudet og slutte å bruke bilen.

Jeg håper og ønsker det skal bli ett bedre kollektivt til bud på Minnesund!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.