Valget er lagt bak oss og nå skal svært mange erfarne og uerfarne lokalpolitikere ta plass i kommunestyrer over hele Østlandet. De neste fire årene skal de ta store og små beslutninger på vegne av innbyggerne som har valgt dem, og som representant for regionens små og mellomstore bedrifter vil jeg gjerne komme med en liten appell til de nyvalgte.

Før dere drukner i komitéarbeid og budsjettforhandlinger bør dere ta en tur rundt i distriktet og spørre bedriftene hvordan dere kan bidra til en positiv utvikling de neste fire årene. Spør dem hva som skal til for at akkurat deres bedrift skal kunne vokse og skape arbeidsplasser. For nye arbeidsplasser i privat sektor er faktisk noe av det aller viktigste du kan bidra til i din kommune.

En rapport som ble publisert tidligere i år viser at kommuner med høy andel private arbeidsplasser har størst befolkningsvekst, en yngre arbeidsstyrke og betydelig mer kjøpekraft. I tillegg er både sykefraværet og andelen uføre lavere i disse kommunene. Høyere inntekter kombinert med lavere utgifter betyr at du som politiker får et større handlingsrom som kan brukes til å innfri løftene du ga velgerne i valgkampen.

I en undersøkelse som ble gjort blant SMB Norges 5000 medlemsbedrifter før valget svarte hele 70 prosent at de ønsket at deres kommune skulle bli bedre på næringsutvikling. De opplevde lang saksbehandlingstid og manglende kompetanse blant kommunens ansatte som et virkelig stort problem. Dette er ting man bør kunne fikse med litt politisk velvilje.

Under en paneldebatt som SMB Norge arrangerte i Bergen tidligere i år kom den lokale investoren Christian Foss med følgende bønn til sine lokale politikere. «Vi bedrifter trenger ikke at absolutt alt skal legges til rette for oss. Det vi først og fremst trenger er fravær av kjepper i hjulene».

Hvis dere oppriktig ønsker å bidra til flere private arbeidsplasser lokalt så håper jeg at dere noterer dere uttalelsen til Foss. Snakk med deres lokale næringsliv og spør hvilke kjepper dere kan jobbe for å fjerne. Det er bra for både bedriften og kommunen.

Lykke til med det viktige arbeidet dere har foran dere de neste fire årene!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.