Å få innsyn og informasjon om denne utbygginga er nesten umulig. Vi har vært heldig fordi vi kjenner noen som igjen kjenner noen, og dermed fått sett forslagene. Partene er tause som i grava, det kan jo nærmest tolkes dithen at hverken utbyggere eller Eidsvoll kommune vil informere oss innbyggerne. EUB er også skremmende fraværende i denne saken. Hvorfor slik taushet?

LES OGSÅ: Kjøper også det siste bygget i kvartalet

Tegnet inn på flyfoto

I to av «bildene» er Wergelandskvartalet tegna inn på fotografier. Et fra nye Sundbrua og et flyfoto over Sundet sørfra. En skremmende informasjon om hvordan Sundet kan maltrakteres av store blokker og en 12 etasjes kloss på hjørnet av Vormavegen og Wergelandsgata.

I Aftenposten 22. januar 2019 skriver Kåre Willoch et debattinnlegg om: «Ta vare på hovedstadsregionens norske særpreg.» Det er et innlegg om skyskraperen til Kjell Inge Røkke på Fornebu. Vi vil her gjengi noe av det Willoch skriver. Ps! Parenteser og uthevelser er våre merknader.

«Et slikt bygg vil påvirke hele hovedstadsregionen» (Les Sundet)

«Fjorden (Vorma) og åsene (landskapet rundt) gir hele regionen (Sundet) et enestående særpreg. Men dette særpreget kan bli redusert eller borte hvis de vide utsynet skal bli brutt av skyskrapere.»

«Det ser problematisk ut når noen lar seg begeistre av tanker om dominerende tårn som hvilken som helst storby kan skaffe seg maken til.»

«Endog Washington D.C. – hovedstad i skyskrapernes opprinnelsesland – har man strengt håndhevet kravet om at bygninger ikke skal være så høye at de trekker oppmerksomheten bort fra monumental arv (Sundtomter og Rådhuset) og landskapets karakter.»

Vanskelig å finne informasjon

Å ta vare på Sundet spesielle karakter og utforming må være helt essensielt. Alle parter, også vi innbyggerne, må få kontinuerlig informasjon om framdrifta av Wergelandskvartalet.

Det har ikke vært informasjonsmøte om Wergelandskvartalet på flere måneder. EUB glimrer også sterk med sitt fravær og engasjement om saken. Eidsvoll kommune og utbyggerne kan heller ikke forvente at alle må inn på kommunens hjemmeside. Den er dessuten svært vanskelig å finne fram i for å få informasjon.

LES OGSÅ: Vil bygge 300 leiligheter i Sundets indrefilet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.