Hersketeknikker og trakasserende kommentarer på personlighet og følelse gjør kvinner til et objekt.  Som kvinnelig politikere opplever vi i langt større grad enn menn å måtte forholde oss til nedsettende kommentarer om utseende og oppførsel, fremfor politiske saker man fronter. Dette er faktisk et demokratisk problem.

Fokuset rettes bort fra den politiske sak når enkeltstående maktpersoner i lokalpolitikken gjør kvinner til objekter. Slike nedlatende kommentarer , eller frykten for å få dem,  gjør at kvinner kan vegre seg for å engasjere seg i lokalpolitikk.

Det er ikke vi kvinner som eier problemet, dette er fortsatt en likestilling og hersketeknikk-utfordring. Men vi gir oss ikke. Det er så herlig å være en del av et solidarisk partimiljø hvor vi støtter hverandre fullt og helt, og heier kvinner fram.

God 8. mars! Vi står sammen mot trakassering og finner oss «faen», unnskyld uttrykket, ikke lenger i at menn i maktposisjon harselerer med oss. 

Irene K Furulund, Beathe Christensen, Karen Marie Håkonsen, Torill Håkonsen og Britt O Knutsen
Ullensaker Arbeiderparti

LES OGSÅ: EUB vier spaltene til kvinnene

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.