Det vises til ovennevnte sak behandlet av Utvalg for kommunale byggeprosjekter den 12.08.19.

Utvalget vedtok at saken må utredes og alternativer må legges fram for formannskap og kommunestyre.

Utvalget peker på to alternativer:

1. Øke den økonomiske rammen slik at prosjektet kan gjennomføres slik som vedtatt i kommunestyret.

2. Omsorgsboligene bygges på ny tomt i Feiring sentrum ved Samvirkelaget. Aldershjemmet i Feiring rives, tomta omreguleres til boliger og selges.

Punkt to i vedtaket ses på som en ytterligere trenering av saken. Aldershjemmet har nå stått tomt i over 10 år, og det har hele tiden vært mange vedtak om at hjemmet skal benyttes i eldreomsorgen. Helt siden 1999 har det vært mange kommunestyrevedtak om utbedring/ombygging av hjemmet som ikke har blitt gjennomført. Eventuelle tomter ved Samvirkelaget har en sterk heldning mot øst slik at boliger her må bygges med kjellerleiligheter og egner seg derfor dårlig til formålet. Dersom man ved et slikt prosjekt ikke reduserer standard og størrelse vesentlig, tror en kostnaden vil bli større enn ved planlagte prosjekt. Tomtekostnader vil komme i tillegg.

Det forundrer oss at det i saksutredningen til utvalget for byggeprosjekter ikke ble nevnt med et ord om hva kommunens nettoutgift til ombyggingen av Aldershjemmet etter det innkomne anbud vil koste

I saksutredning til kommunestyret den 08.01.15 sak 1557-27 , som gjelder de samme 8 omsorgsboligene, er tilskudd fra Husbanken beregnet til 1.337.400 ,- pr. enhet, til sammen 10.699.200,-

I Husbankens skriv om investeringstilskudd til omsorgsboliger og sykehjem heter det under tilskuddssatser for 2019 at maksimalt tilskudd er 1.492.000,- pr. omsorgsbolig. For 8 enheter vil dette bli 11.936.000,-.

Kompensasjon for merverdiavgift av 35. mill. vil bli 7.000.000.,- jf. merverdiavgiftskompensasjonsloven §§ 3 og 4 og forskrift for merverdiavgiftskompensasjon for kommuner § 7.

Til sammen vil da kompensasjon og tilskudd utgjøre ca. 19.000.000,-

Kommunens nettoutgift til boligene vil derfor dreie seg om ca. 16.000.000,-

Videre er det i saksutredningen ikke nevnt noe om leieinntekt av boligene.

Fra kommunen får en opplyst at husleien for omsorgsboliger pr. september 2019 er 10.018,-. Noe som på årsbasis vil utgjøre 120.216,- for en bolig.

Dersom man etter hvert får leid ut alle 8 enhetene, vil dette si en samlet leieinntekt på ca. 900.000,-. Selv om man i dette beløp får en utgift til strøm, TV., vedlikehold m.m. bør det bli igjen inntekter som dekker avdrag og renter på nødvendig lån, altså et selvfinansierende prosjekt.

Undertegnede vil med dette anmode det nye kommunestyret snarest mulig å sørge for at det foreliggende prosjekt for ombygging av Feiring aldershjem til omsorgsboliger vedtas i formannskap og kommunestyre. Dette særlig med tanke på at anbyder ikke trekker tilbake sitt anbud.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.