De som kjøpte bolig den gang er i dag formuende. Men vi har en underklasse på 20 prosent som leier bolig, som ikke får ta del i den velstandsutvikling som eid bolig gir. En underklasse som ikke tilfredsstiller politikernes krav til å kunne komme inn på boligmarkedet. Selv om de betaler en leie som er tilstrekkelig for å kunne betjene lån og avdrag på egen bolig.

Og slik vil det nok forbli, fordi politikerne vil bli gjenvalgt. Derfor vil politikerne nødig gi de som leier bolig anledning til å kjøpte. For da vil prisene på leieboliger gå ned. Da blir politikerne ikke gjenvalgt av de 80 prosent som eier bolig. En kommentator i Aftenposten skrev at så kynisk er det. Det innebærer at i det demokratiske Norge holder flertallet mindretallet i boligfattigdom.

Det mener jeg er overgrep mot en folkegruppe. Noe Ap stilltiende har akseptert.

Boligpolitikken burde være slik at man på sikt løfter folk ut av fattigdom, ved at de nedbetaler egne boliglån. Ikke andres. Det vil være lønnsomt for samfunnet, fordi man etter hvert får en så lav husleie at man klarer seg selv. Men grådigheten er en så dominerende egenskap i mennesker, at Ap kan utøve denne type grådighet, selv om det skader samfunnet.

La boligpolitikken være den som fantes på 70-80 tallet. Gi Husbanken de økonomiske rammebetingelser som skal til for at alle kan eie sin bolig. Det er umoralsk av Ap, som sier at «alle skal med», å forsøke å bort snakke det forhold at de som leier betaler tilsvarende det det vil koste å betjene egne boliglån. Når det er dokumentert at den gamle boligpolitikken gjør alle til stolte boligeiere og millionærer.

Ap og SV ivrer for at kommuner skal bygge utleieboliger i stor stil. Det innebærer at disse partiene vil lage en fattigdomsfelle for en folkegruppe. Hvor man nedbetaler andres boliglån i stedet for egne boliglån.

Paradokset er at det er venstresiden i politikken som ivrer mest for et klassesamfunn, der tyve prosent av innbyggerne skal holdes i fattigdom, i utleieboliger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.