Aktiv politikk må til om vi skal sørge for og støtte oppunder bredbåndsutbygging til alle.

Da vi bygde ut telefonlinjer og strømnett i Norge, var vi bestemt på det skulle komme alle til gode. På samme måte trenger folk i hele landet internettilgang i dag. Frp/Høyre-regjeringen aksepterer at det kan bygges opp et nytt klasseskille med sin passive holdning om at markedet i praksis skal ha ansvaret for utbygging av bredbånd alene.

Tilgang til internett har på flere måter blitt grunnleggende infrastruktur i dagens samfunn. Enten det er unger som skal gjøre lekser, eller bønder som må levere informasjon om drifta, må de i stadig økende grad gjøre dette på nett. Helt siden andre verdenskrig har vi vært bestemt på at folk skal kunne bo og ha de samme rettighetene i hele landet. Når regjeringen mener markedet nå skal ha ansvar for grunnleggende infrastruktur, settes denne seieren i praksis på prøve. Det kan skapes et klasseskille mellom familier og personer som har tilgang til nett som grunnleggende infrastruktur, og de som ikke har det.

Vi skal ha arbeidsplasser og kunne bo i hele landet vårt. Derfor er det viktig at fellesskapet gjør en skikkelig investering i den nødvendige infrastrukturen med bredbånd.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.