Fremskrittspartiet fikk gjennomslag for å innføre fritt behandlingsvalg i 2015. Det er en ordning som lar pasienter selv bestemme hvor de vil ha sin helsebehandling, betalt av det offentlige. Ved utgangen av august 2019 hadde over 25.000 pasienter kommet raskere til helsehjelp eller fått velge seg til den institusjon de mener har det beste tilbudet.

Det Arbeiderpartiet kaller et «helsepolitisk risikoprosjekt» er frihet til pasienten til å velge den behandlingen som er best for seg eller som har kortest ventetid, uavhengig av størrelsen på lommeboken. Regningen tas av det offentlige.

Ventetiden og usikkerheten som følger med, er belastende for mange. Derfor er alle tiltak som bidrar til at folk får behandling raskere, et gode og noe som denne regjeringen har prioritert, eksempelvis gjennom å kjøpe ledig kapasitet hos private aktører. Dette har bidratt til at det er 63.000 færre i sykehuskø nå enn da de rødgrønne styrte.

Mens Arbeiderpartiet ønsker at bare de som har god råd skal kunne kjøpe seg ut av køen, vil Fremskrittspartiet og denne regjeringen ikke at vi skal ha en slik todelt helsetjeneste. Fritt behandlingsvalg gir alle pasienter mulighet til å få raskere behandling og velge hvor behandlingen skal utføres. Derfor mener Fremskrittspartiet at man må utvide ordningen med fritt behandlingsvalg, ikke redusere den.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.