Vi vil ha en bærekraftig vekst som setter innbyggerne i sentrum. Her er våre ti hovedsaker:

1. Få orden på økonomien

God velferd er avhengig av god kommuneøkonomi. De neste tre årene vil Høyre og Frp kutte 240 millioner i velferden i Ullensaker. Vi har en annen plan. Vi vil få orden på økonomien gjennom bærekraftig vekst, næringsskatt og kutt i konsulentbruk og politikerlønninger.

2. God oppvekst for alle barn og unge

En god barndom varer hele livet. Arbeiderpartiet vil satse på barnehagene og fellesskolen gjennom tidlig innsats, flere pedagoger og lærere, og ved å innføre gratis skolemat. Vi vil ha et bedre SFO med leksehjelp og fritidstilbud.

3. Trygt oppvekstmiljø

Det skal være trygt å vokse opp i Ullensaker. Vi vil etablere et ungdomshus i Jessheim sentrum, styrke fritidstilbud og idrett, og innføre et kulturkort for barn og ungdom som gir rabatter på kino, teater og konserter. Vi vil styrke utekontaktene, ansette flere helsesykepleiere og utvide åpningstidene i skolehelsetjenesten.

4. Bedre eldreomsorg

Det skal være godt å bli eldre i Ullensaker. Vi vil styrke hjemmetjenestene slik at folk kan bo hjemme så lenge de ønsker. Vi vil bygge flere omsorgsboliger og sykehjemsplasser, slik at ingen eldre blir sendt til andre kommuner.

5. En helsetjeneste som ser deg

Vi vil styrke helsestasjonene med flere ansatte, og sikre at alle nye foreldre får hjemmebesøk av jordmor og helsesykepleier. Vi vil etablere et lavterskelsted for psykisk helse. Pårørende må sikres bedre hjelp og støtte gjennom en egen koordinator.

6. Et anstendig arbeidsliv

Vi vil rydde opp i useriøsitet i arbeidslivet. Alle leverandører kommunen bruker skal møte krav om anstendig lønn og arbeidsforhold, fagarbeidere og flere lærlinger. Ansatte i Ullensaker kommune må få tilbud om faste, hele stillinger.

7. Balansert vekst og gode bomiljøer

Vi vil ha en bærekraftig vekst som setter innbyggerne i sentrum. Da trengs det flere boliger for barnefamilier og økt fokus på bokvalitet i byggeprosjekter. Vi vil ta vare på natur, grønt områder og dyrka mark. For å skape gode bomiljøer i hele kommunen.

8. Nei til tredje rullebane

Hovedflyplassen har vært viktig for Ullensaker og bidrar til utvikling og arbeidsplasser. Dagens planer om en tredje rullebane vil føre til økt støy, forurensing og usikkerhet for mange innbyggere. Derfor vil Arbeiderpartiet jobbe aktivt mot en tredje rullebane i Ullensaker.

9. Flere og trygge arbeidsplasser

Ullensaker har Akershus’ høyeste arbeidsledighet. Vi vil arbeide aktivt for å få nye og mer varierte arbeidsplasser til Ullensaker.

10. Nei til eiendomsskatt på boliger

Arbeiderpartiet garanterer at det ikke blir innført eiendomsskatt på boliger i Ullensaker om vi vinner valget.

Er du enig i disse saken, stem Arbeiderpartiet i Ullensaker 9. september! Godt valg!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.