Å styre en vekstkommune som Ullensaker er et fantastisk privilegium. Det gir oss muligheter bare et fåtall andre kommuner i landet har. Allikevel fordrer det et stort politisk mot å ta kontroll over veksten, slik at den skjer på en best mulig måte.

Velgerne i Ullensaker ønsket en ny kurs for kommunen vår. Vi i den nye politiske ledelsen i Ullensaker har et klart mål om å styre kommunen mer bærekraftig. Vi skal fortsatt være en attraktiv vekstkommune, men på andre premisser enn tidligere.

Vi skal bevare dyrket mark, friluftsområder og andre grønne arealer, slik at de også er der for våre etterkommere. Vår kommune har vært blant de kommunene som ifølge SSB sine offisielle tall har bygget ned mest dyrket mark de tre siste årene, og det er uten at vi legger inn dyrkbar mark, som vi også har omdisponert mye av.

Verden står foran et betydelig grønt skifte. Et skifte som må gi de verdier og ressurser vi mennesker ikke kan produsere en helt annen verdi. Som politiker går det for meg et klart skille mellom det vi mennesker kan endre, og det vi kun må forholde oss til. Matjord er en ressurs som ikke er fornybar, ødelegger vi den er det definitivt. Bygger vi ned et dekar matjord, tilsvarer det korn til å bake omkring 1000 brød – hvert år i all framtid!

Derfor er det med stor stolthet vi nå kan fortelle om en viktig kursendring av politikken. At Ullensaker, som fortsatt skal være en av landets største vekstkommuner, setter seg mål om stoppe nedbygging av dyrket mark, er historisk. Denne politikken er svært fremtidsrettet, og bør i all beskjedenhet være et forbilde for andre kommuner i landet.

Det finnes fortsatt mange arealer i Ullensaker der vi kan og skal bygge. Disse vil vi gradvis legge til rette for å fylle med riktig innhold av høy kvalitet. Vi har en enorm reserve av regulert areal, og derfor vil vi bremse reguleringstakten fremover. Det er vi politikere, på vegne av folket, som skal styre hvor og når vi skal vokse, ikke markedskreftene alene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.