Mine barnebarn i Drammen og Oslo blir ivaretatt av frivillige trafikkhjelpere på skolevei, derfor kunne det være min tur til å gjøre litt gjengjeld ved barneskolen i min nærhet.

Skolen ga meg beskjed om at jeg skulle plassere meg i krysse Sundgata-Tynsåkvegen. Min innsats var begrenset til ett frammåte pr. uke. Det var jevn trafikk der jeg stod, og de fire andre dagene var krysset ubevoktet.

EN DAG VAR DET SLUTT

Både fra skolen og FAU fikk jeg hyggelige tilbakemeldinger, og ofte gjorde foreldre en kort stans for å fortelle meg at de satte pris på at jeg passet på. Men en dag var det slutt. Skolens rektor ringte meg, og fortalte at det ikke var ønskelig at jeg fortsatte. En av bussjåførene hadde sett seg lei på at jeg flere ganger stoppet bussen hans for å slippe skolebarna over krysset.

Nok om det. Nå leser jeg i EUB at trafikkpatruljeringen er gjenopprettet (EUB 31.10). Diverse kommunale størrelser har latt seg ikle refleksvester for å registrere «den vanskelige trafikksituasjonen utenfor barneskolen». En liten gutt på sparkesykkel er også med i reportasjen, og i følge hans mor fikk han merker etter et bilhjul på skotuppen.

I løpet av de om lag 50 morgenene jeg hjalp til med trafikkavviklingen i det samme krysset som er avbildet i EUB, var det ingen situasjoner som minnet om den dramatikken EUBs medarbeider beskriver i avisen 31.10.

SKOLEPLASSERING ET TEMA

Nå er alle kjent med at plasseringen av Vilberg barneskole er et hett tema som lokalpolitikerne selvsagt gjør rett i å engasjere seg i. Det jeg vet er at det i de siste 40 årene ikke har vært et eneste tilfelle av at barneskolens elever er kommet til skade på skoleveien i nærheten av Vilberg.

Muligheten for å få reist en ny barneskole på Tønsakerjordet ser ut til å bli stanset av Fylkesmannen, først og fremst av hensyn til vern av dyrket mark, men også på grunn av lite sentral plassering.

I DÅRLIG LYS

Den på flere måter håpløse idé å flytte skolen til Trolldalen på Styri blir trolig igjen kastet fram. Da gjelder det åpenbart å sette en framtidig lokalisering av Vilbergskolen på sitt nåværende område i dårlig lys. Derfor er det grunn til å tro at «den vanskelige trafikksituasjonen utenfor (Vilberg) barneskole» blir hentet fram igjen nå når Tønsakeralternativet ser ut til å glippe.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.