Dette er 10 ganger så mye som politikerne i Eidsvoll har vedtatt de skal ha av innbyggerne i eiendomsskatt i 2019. Dette utgjør cirka 36.000 kroner på hver av de familiene som får vann fra vannverket. I tillegg til dette må hver familie ut med ekstrakostnadene til Tisjøen vannbehandlingsanlegg. Kun 32 millioner kroner er med i denne summen. 

Renseanlegget i Bårlidalen startet på 129 millioner kroner og ender vel på cirka 300 millioner kroner. Vannbehandlingsanlegget ved Tisøen startet på 32 millioner og vi vet allerede nå at det vil koste minst cirka 70 millioner kroner før prosjekteringsarbeidet er startet, og det ender nok på cirka 100 millioner kroner. Denne bommen med Tisjø-anlegget utgjør cirka 4400 kroner pr. familie.

Vi innbyggere skal betale alt dette gjennom vann – og kloakkavgift. Eidsvolls allerede høye avgifter kommer trolig til å stige veldig mye.

Eidsvoll kommune har lagt ut ny Hovedplan for vannforsyning til offentlig ettersyn. Hovedplanen er utarbeidet av firmaet SWECO for Eidsvoll kommune. Planen tar utgangspunkt i gjeldende lover, forskrifter og nasjonale mål. I planen sies det: «Eidsvoll kommune har noe manglende grunnlag for planlegging. Tilstanden på vannforsyninga er noe usikker på grunn av manglende informasjon.» Derfor kan man ikke lage en fullgod og detaljert tiltaksplan for hva og hvor man skal begynne med investeringene. Hvorfor har vi kommet dit i Eidsvoll?

Eidsvoll kommune har nå fått flere svært alvorlige pålegg av Mattilsynet. Nå må politikerne i Eidsvoll ta ansvar på vegne av oss innbyggere! Tilsynsorganet – Mattilsynet – ser ut til å være det som styrer Eidsvoll vannverk nå. En oppegående vannverkseier kan ikke ha sittende på seg at de hele tiden må drive med «brannslukking» av pålegg. Dette skulle de ha gjort noe med før påleggene kom. Er det kunnskapsbrist, eller følger man ikke med i utviklingen på området? Har politikerne i Eidsvoll glemt at det er de som er vannverkseier? Er det slik vi skal ha det framover i Eidsvoll?

Dere har fått fornuftige råd i flere omganger. Og det beste rådet nå kan se ut til å være: 

1. Lær av andre som får dette til på en god måte for innbyggerne sine.

2. Inngå avtale om drikkevann med Ullensaker og be Mattilsynet om å få bruke vannet fra Tisjøen til reservevann med noe utbygging av kloringsanlegget der. 

Eidsvoll må bruke så mye penger på å fornye ledningsnettet/pumpestasjoner/trykkstasjoner/høydebasseng med mer at all mulig innsats må settes inn på dette de nærmeste årene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.