Politikerne i Eidsvoll følger administrasjonens forslag til nye regler for vann- og kloakkavgift i Eidsvoll. De legger opp til at det er greit å bruke prinsippet «ta fra de små og gi til de store». Enslige beboere vil i Eidsvoll få en økning i vann- og kloakkavgiften på cirka 70 prosent. De som bruker mye vann slipper billigere enn i dag. Omleggingen skal ikke medføre større inntekter totalt for kommunen.

Rent drikkevann er som mye annet en betydelig ressurs og det er underlig at politikerne enstemmig nå går inn for å redusere den stimulering vi har hatt i å vise måtehold med denne ressursen. Dette er etter mitt syn å gå baklengs inn i framtiden.

Omleggingen fra en ren forbruksavgiften til en kombinasjon av et fast beløp pluss en forbruksavgift, får denne uheldige konsekvensen.

Argumentasjonen om at man må ha et fastledd som skal gå bare til investeringer, holder ikke. Og at alle abonnenter må være med å bære like mye av dette, holder heller ikke fullt ut. Det er mer riktig å følge modellen mange andre kommuner bruker, hvor godt ingeniørarbeid beregner hvor stor del av forbruksgebyrer man må ha for å finansiere investeringene, i tillegg til produksjon av reint drikkevann.

Kommunen må gjøre større investeringer for den som bruker mye vann enn den som bruker lite. Dette kommer ikke fram i Eidsvolls nye avgiftsreglement.

Vi betaler alle en tilkoblingsavgift for å få kommunalt vann. En stor bolig mye, en liten bolig mindre. Dette er også med på å differensiere tilskudd til investeringene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.