Pårørende til pasienter ved Bøn og Valstad sykehjem inviterte den 29.august I år, representanter for administrasjonen I Eidsvoll kommune og representanter for de politiske partiene I bygda, til et møte. Bakgrunnen var et brev enkelte av pasientene/pårørende ved Bøn og Valstad hadde fått. Brevet var å forstå som et varsel om snarlig flytting til Vilberg.

Representanter for administrasjonen møtte opp. De besvarte spørsmål og beklaget samtidig en noe mangelfull informasjon. Politikerne møtte opp. De bedyret at ingen skulle flytte mot sin vilje.

Flere av de aktuelle pasientene lider av demens, og flytting kan, for noen, få alvorlige konsekvenser.

Pressen, dvs Eidsvoll Ullensaker Blad, var invitert og lovet å komme. De dukket imidlertid ikke opp. Jeg undrer nå hva årsaken kan være? Møtet omhandlet, etter min mening, en sak med viktige og alvorlige prinsipp, en sak som rammer meg I dag, og kan ramme deg I morgen. Det er en nyhetssak I bygda vår, riktignok med en brodd til kommunens administrasjon..

For ordens skyld, skal jeg legge til at jeg er nærperson til pasient på Vilberg så vel som på Valstad. Begge institusjoner har imponert meg med et kompetent personale som gir kyndig og vennlig hjelp, med en respektfull holdning til sine beboere. Jeg er ikke redd for å bli gammel I Eidsvoll, uansett hvilket sykehjem som kan bli aktuelt. Jeg er imidlertid redd for en administrasjon som ser ut til å ha et smalt syn på økonomiske vurderinger. Før en, med bulder og brak, flytter sårbare personer., kunne det kanskje vært en plan på å avslutte bruk av dobbeltrom, noe enkelte rom på Vilberg er. Det kunne også vært foretatt en oversikt over behov for sykehjemsplasser blant de mange som I dag har hjemmesykepleie flere ganger I døgnet. Kanskje flyttes noen I dag, for så å måtte kjøpe nye plasser I morgen.

Jeg er også redd en presse som unnlater å skrive om prinsipielle saker som går imot kommunens beslutninger. For meg er en hvilken som helst avis, også en lokalavis, bare aktuell hvis den inntar sin posisjon som samfunnets vaktbikkje - den fjerde statsmakt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.