Åtte av disse kommunene er på Romerike. Men dessverre, heller ikke i 2017 søker Eidsvoll kommune på disse midlene.

Mange tenker ikke over at barnefattigdom er stort problem i Norge. Allikevel er dette noe som angår oss alle. Vi bor alle i lokalsamfunn hvor enkelte barn ikke har de samme mulighetene som resten. Derfor er jeg utrolig glad for at H/Frp-regjeringen har styrket arbeidet mot barnefattigdom de siste fire årene. Men allikevel svært skuffet over ikke å se min egen kommune på søknadslisten i år heller.

Ifølge Ragnvald og Svein Holst-Larsen, som ble intervjuet av Eidsvoll Ullensaker Blad for en tid tilbake, er det over 100 familier i Eidsvoll som ikke har penger til å kjøpe mat. I disse familiene er det sikkert også mange barn. Jeg blir rørt og imponert over matutdelingen til far og sønn Holst-Larsen. Samtidig kan det ikke være noe tvil om at å hjelpe de som sliter mest, ikke kan være et ansvar for frivilligheten alene. Jeg forventer at ordføreren og det politiske lederskapet i Eidsvoll gjør som andre kommuner, og søker om de midlene som er mulig for å kunne gi barn fra fattige familier i vår kommune mulighet til fritidsaktivitet og gode hverdagsopplevelser. Mange kommuner søker om midlene i samarbeid med lag og foreninger innenfor frivilligheten. Det kan gjøres i Eidsvoll også.

Alle barn fortjener en god oppvekst, der de har de mulighet til å delta på ulike ferie- og fritidsaktiviteter. Ingen barn skal måtte føle seg utenfor, og tenke at de ikke skal få de samme muligheter som resten av klassen. Det er over 98 000 barn som lever i lavinntektsfamilier i Norge i dag. Barnefattigdom angår oss alle!

Tildelingen gjennom ordningen mot barnefattigdom er bare ett av flere tiltak mot barnefattigdom som Høyre i regjering har satset på. Vi har blant annet innført rimeligere barnehageplass for familier med lav inntekt, en nasjonal ordning med gratis kjernetid i barnehagen for alle barn i familier med lav inntekt fra de er tre år og høyere skolestipend for familier med lav inntekt. For meg er det viktig at vi fører en politikk der vi bistår barna på deres egne premisser til rett tid. Jeg er derfor stolt over å representere et parti som tar barna på alvor, og således investerer i det som er vår felles fremtid.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.