Derfor arbeider alle kommunene nå med å forbedre dette fram til innbyggerne.

Vi ser at Ullensaker er på god vei med nytt vannbehandlingsanlegg ved Hurdalssjøen og mange meter med nye overføringsledninger.

Eidsvoll har også endelig kommet i gang med sine fornyelser. I 2018 opplyser rådmannen at det ble lagt 6176 meter ny vannledning og 4034 meter ble rehabilitert. Eidsvoll har ca 286000 meter med vannledninger og litt for mye av dette er asbestledninger. Og både Ullensaker og Eidsvoll må få mye ros for det forbedringsarbeid som nå er satt i gang!

Kostnader

Vannavgifta vil øke mye i alle kommunene på Øvre Romerike, men det ser ut som den vil øke mest i Eidsvoll (og kanskje Hurdal etter hvert).

Rådmannen mener den vil øke med 13 prosent i året i Eidsvoll de nærmeste årene. Noe mindre i de andre kommune. Nærmere en dobling i Eidsvoll på vel 5 år! Dette er mye. Feilprioriteringer og dårlige løsninger må unngås framover selv om etaten får mye penger mellom hendene framover. Tisjøen vannbehandlingsanlegg

Mattilsynet har gitt pålegg om utbedringer her. Rådmannen foreslo en teknisk løsning med et nytt rensetrinn med Bio-ozon. Dette kommer på nytt fram i rådmannens papirer til politikerne nå.Som flere av oss har påpekt er dette neppe rett løsning med råvann med mye humus.

Tisjøen har mye humus og får nok mer etter hvert på grunn av endret klima.

Ta lærdom av tidligere feil

Utbygging av renseprosessene i Bårlidalen ble for dårlig planlagt så langt jeg kan se. Renseprosessene ved svømmebassengene i Eidsvoll ble dårlige med pool-sand. Ikke velg en renseløsning på vannet vårt fra Tisjøen som havner i samme båt som disse.

Skattepengene våre i Eidsvoll skal ikke gå til å betale for stadige ombygninger som kunne vært unngått!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.