Historien som startet med et leserbrev fra Lone til EUB, har vakt nasjonal oppsikt. De tre artiklene som så langt er skrevet om saken, er lest mer enn 70.000 ganger på eub.no. På Facebook har de samme artiklene nådd mer enn 100.000 personer. Reaksjonene har vært mange. Fra hele landet. Et advokatfirma i Oslo har tilbudt seg å ta saken videre.

Det er lett å forstå hvorfor oppsigelsen engasjerer. Å frata en 41 gammel kvinne med Downs syndrom jobben sin, uten å ha et nytt tilbud klart til henne, framstår som unødvendig brutalt.

I ettertid sier ordfører John-Erik Vika til EUB at Lonenå har fått tilbud om ny jobb i kommunal regi. Hadde man gjort ting i mer riktig rekkefølge, hadde dette kanskje vært en ikke-sak. Tilbudet om ny jobb burde ha ligget på bordet da den første beskjeden kom – nemlig at jobben på Vilberg kompetansesenter nå blir borte.

Det er heller ikke så lett å bli klok på hvorfor Lone mister jobben. Begrunnelsen fra ledelsen ved Vilberg kompetansesenter er vag og byråkratisk. Vi har forståelse for at kommunen ikke ønsker å diskutere alle sider ved en ansettelse i full offentlighet, men dette er en spesiell sak, og det er også tydelig at man ikke har klart å formidle endringene til Lone på en god måte. Og det er kanskje her den største feilen har skjedd.

RETTELSE: Avsnittet som Lones lønn er fjernet, da Lone aldri har vært ansatt på Vilberg kompetansesenter.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.