Det siste på den lokale skandale-fronten er at kostnadene for oppgradering av renseanlegget i Eidsvoll i verste fall kan passere 300 millioner kroner. Opprinnelig var budsjettet 129 millioner. I ettertid et altfor lavt tall, men det gir likevel en pekepinn om omfanget av overskridelsene.

Eidsvoll-rådmann Knut Haugestad tror at man vil klare å holde seg til det nåværende budsjettet på 282 millioner kroner. Men det er usikkerhetsmomenter. Kommunen har gått til søksmål mot to entreprenører, og er selv saksøkt av en annen. Sistnevnte er blitt møtt med et motsøksmål fra kommunen. Én bedriftsleder er anmeldt for grovt uaktsomt bedrageri.

Eidsvoll kommune mener at de har gode saker, men det er alltid en risiko knyttet til å ta en tvist til retten. Dette er kompliserte saker, og det er ikke alltid gitt hvordan domstolene kommer til å konkludere. Selv om enkelte entreprenører kan ha tøyd strikken i denne byggeprosessen, er det ikke gitt at de har gjort noe lovstridig. Kommunen må også ta på sin kappe at prosjektet har manglet både styring og kontroll. Tidkrevende og dyrt er det også når man beveger seg over på juristenes banehalvdel, og ingen bør bli overrasket hvis eventuelle dommer blir anket.

Fremdeles dukker det opp kommentarer i sosiale medier om at «noen må gå» som en følge av denne saken. Men det er knapt noen i kommuneledelsen igjen som var involvert i starten på prosjektet. De som eventuelt «burde gå» har av ulike årsaker allerede forlatt sine stillinger.

Eidsvollingene bør heller sette pris på at kommuneadministrasjonen har satt i gang oppryddingsjobben, og ikke uten videre betalt alle innkommende fakturaer for å få problemene ut av verden. Noe som heller ikke ville vært en helt utenkelig avslutning på denne saken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.