Pels kan fritt kjøpes og selges i Norge. Det kan være produsert hvor som helst i verden med null krav til dyrevelferd. Regjeringen vil bare ha produksjonen ut av syne og ut av vårt land.

Det som er mest opprørende i saken er at de familiene som har drevet med pelsdyr vil bli frarøvet millionverdier av staten. Oppsparte midler forsvinner og mange vil sitte igjen med milliongjeld. Landbruksminister Olaug Bollestad (KrF) har sendt på høring et forslag til erstatningsordning som er skammelig dårlig og vil knuse om lag 200 familier i Norge.

Senterpartiet aksepterer ikke at Regjeringen og Bollestad ikke tar hensyn til folks rettssikkerhet og økonomi. For staten er det snakk om småpenger. For de bøndene som rammes er det snakk om fremtiden.

Senterpartiet mener at når staten innfører et slikt forbud så er det et minimum at det blir gitt full erstatning til de som rammes. Forslaget som Bollestad har sendt på høring er svært langt unna det. Det er hun fullstendig klar over.

Jeg vil utfordre landbruksminister Olaug Bollestad fra Kristelig Folkeparti på et enkelt spøsmål: Mener du at de som blir rammet av din regjerings politikk skal ha full erstatning eller ikke? Da du var på Stortinget og debatterte saken hadde du stor forståelse for pelsdyrbøndenes situasjon. Noen dager senere sendte du på høring et forslag stikk i strid med dette som vil gjøre at mange taper millionverdier, andre vil sitte igjen med millioner i gjeld og unge bønders fremtid blir lagt i grus.

Jeg kommer ikke på noen statsråd i vår tid som har gjort noe verre mot en enkelt gruppe i samfunnet enn det Bollestad nå gjennomfører.

Jeg vil derfor utfordre deg landbruksminister Olaug Bollestad til en times politisk duell på en pelsdyrgård. Da kan du få forklart hvorfor du mener det du gjør er rett. Og jeg kan forklare hvorfor det du gjør er så galt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.