Hva folk betaler i bompenger er avhengig av hvor de bor. Derfor er det urettferdig. Det rettferdige ville være å betale ut ifra hvor mye du kjører. Og dét er det fullt mulig å få til.

Samlet salg av petroleumsprodukter er 8,5 milliarder liter pr år.

Hvis vi økte prisen på petroleumsprodukter med kr 1,00 pr liter ville det gi staten kr 8,5 milliarder pr år. Bomselskapene kunne nedlegges og slik ville staten spare anslagsvis kr 1,0 milliarder pr år, til bygging, rivning og administrering/ fakturering av bommer. Slik ville staten få inn omtrent like mye som dagens bompengeordning.

Dette er kanskje ikke den perfekte måten å gjøre det på. Men inntil den perfekte måten dukker opp, kan man bruke denne metoden, som er mer rettferdig enn dagens system. Dessuten slipper vi dagens, og fremtidige «spaltekilometer» med krangel om bompenger.

En bonus kunne bli at økte drivstoffutgifter ville redusere bilkjøring noe. Det kommer godt med når Norge skal redusere utslippene fra fossilt drivstoff, og kjøpe seg fri fra internasjonale avtaler. Jfr de syv milliardene som Norge har lovet Brasil.

For en som er oppvokst på en øy, er det naturlig å minne om det rimelige i at de som må bruke ferge, får tilgang til gratis ferger. For det er ikke rettferdig at en som skal til nærmeste by for å handle, skal betale flere hundre kroner i fergebillett. Når det ikke finnes annet enn matbutikker «på landet.»

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.