Skuespilleren er innlagt på Vilberg kompetansesenter uten hofte, angrepet av gule stafylokokker og har sterke smerter. I dag, 9. august, skal han etter planen sendes hjem. Den avgjørelsen er han mildt sagt ikke enig i: – Hvis de skal kaste meg ut, må de gjøre det fysisk. De må bære meg ut eller bruke ordensmakten, for jeg blir her med retten og verdigheten i behold.

Eidsvoll kommune mener at det er medisinsk forsvarlig å sende ham hjem. Å ta stilling til om dette er riktig eller ikke, er utenfor vårt kompetanseområde, det vi derimot kan si noe om er viktigheten av at folk som føler seg overkjørt av det offentlige sier ifra. Roper ut. Tar påkjenning det er at saken løftes ut i offentligheten.

Vi er heldige som lever i et samfunn hvor veldig mye fungerer. Hvor våre rettigheter i all hovedsak blir ivaretatt. Men det gjøres feil. Det oppstår situasjoner hvor enkeltmennesket ikke blir hørt. Noen ganger tolkes regler feil, eller hvis de er uklare, at de tolkes i «den lille mann eller kvinnes» disfavør. Dette skal man ikke uten videre godta.

En start er ofte å bruke mulighetene som ligger i det offisielle systemet. Får man ikke medhold i en kommunal sak, klager man videre til fylkesmannen. Disse prosessene skal i utgangspunktet ta uker og ikke måneder, men de gjør ikke alltid det – og man har heller ikke alltid tid. I en slik situasjon hjelper det ofte å heve stemmen. Via media eller sosiale medier. Som Owe har gjort.

At en klage blir avvist, betyr heller ikke at man selv har tatt feil. Kanskje er det lovverket som ikke er bra nok. Lover og regler blir sjelden bedre av seg selv. Noen må legge press på myndighetene. Det kan være interesseorganisasjoner, pressgrupper, media eller enkeltpersoner. Gjerne i en kombinasjon. Men noen må være villig til å ta kampen. Være villig til å lage bråk. Derfor skal vi være glade for «bråkmakerne», selv om de ikke alltid har rett.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.