Høyre har allerede beskrevet sin løsning som viser at det allerede er fattet politiske vedtak som iht Agenda Kaupang-rapporten vil gi innsparing på 77 mill kr over en treårsperiode. I tillegg har vi foreslått tiltak som gir innsparinger på ytterligere 191 mill kr, til sammen 268 mill kr. Da har vi altså løsningen på utfordringene som Agenda Kaupang-rapporten pekte på. Og dette gjør vi uten at det går ut over velferden eller tjenestekvaliteten. Det fjerde året gir tiltakene en ytterligere innsparing på 90 mill kr.

I Agenda Kaupang-rapporten skisseres hva som skjer hvis man ikke tar grep og deretter hvilke grep som kan tas, men det betyr at Agenda Kaupang-rapporten må leses fullt ut. Det nytter ikke å lese bare de første sidene om utfordringene og slutte der. Det blir som å lese en god bok og bare lese innledningen hvor plottet skisseres, og glemme å lese resten av boken der man faktisk finner en løsning og det ender godt. Høyre har lest hele rapporten, og har kommet med tiltak som faktisk gjenoppretter en sunn økonomi.

Brannslukkerne fra Arbeiderpartiet leste ikke hele «boken», og kommer derfor med feil medisin for økonomien, nemlig å innføre eiendomsskatt på næringseiendommer. Agenda Kaupang-rapporten sier at man må finne tiltak som styrker balansen med 80 mill kr pr år. Eiendomsskatt vil i 2020 innbringe i underkant av 10 mill kr. Det er 70 mill kr for lite, og underskuddet (brannen) vil bare bli verre. Spriket mellom behovet og hva eiendomsskatten innbringer vil bare føre kommunen ut i enda større underskudd, og er «for lite, og det kommer for sent». De tiltakene som er iverksatt av oss har brannslukkerne i tillegg sagt at de vil reversere, altså heller de enda mer bensin på bålet.

Høyres løsning innebærer at vi igjen får en sunn økonomi som gjør at vi fortsetter satsingen på barn og unge, vi styrker helse og omsorgssektoren, vi får tryggere lokalsamfunn og vi gjennomfører en grønn omstilling som beveger oss i en klima- og miljøvennlig retning. Det er målene Høyre styrer mot.

Høyre tar grep innenfor drift som gjør at kommunen blir mer kostnadseffektiv, uten at det går ut over tjenestekvaliteten og uten å innføre eiendomsskatt. Riktige virkemidler sikrer at vi får brannen under kontroll og slukker den. Å helle bensin på bålet gjør vondt verre.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.