Jeg lar meg heller ikke styre av den «partipisken» som enkelte har henvist til, heller ikke denne gangen.

Når det er sagt, så ønsker jeg heller ikke å være med på å «skjære ned/legge ned» gode tilbud til våre innbyggere slik vi var nødt til å gjøre for å komme ut av Robek-lista i 2014/2015. Det tar lang tid å bygge opp igjen gode tjenester når de først er lagt ned, og belastningen på de ansatte blir stor, noe som igjen kan føre til at sykefraværet går opp, samtidig som at usikkerheten blant de ansatte vokser. Dette vil også ha mye å si når vi skal rekruttere/ansette nye medarbeidere til utlyste stillinger. Som politikere har vi mange ansvarsområder å ivareta. Et av dem er rollen som arbeidsgiver. Et annet er ombudsmann for velgerne.

Med ganske små og få unntak driver Eidsvoll kommune effektivt og på lovens minimum. Dersom man skal kutte i tjenester, risikerer man å fjerne miljøarbeidere innen skole som gjør et viktig forebyggende ungdomsarbeid. Feiring skole lever utrygt, oppbyggingen av hjemmebaserte tjenester og helsesøstertjeneste kan bli reversert, bygningsvedlikehold og vegvedlikehold kan forfalle.

Jeg tror ikke velgerne ønsker en utvikling av lokalsamfunnet der det ikke satses på forebyggende arbeid, på kulturtilbud og det som gir trygghet for innbyggerne.

Vi har nå kommet opp i en situasjon der det ser ut til at vi både må innføre eiendomsskatt og samtidig kutte noe i tjenester.

Bakgrunn for dette er delvis behov for investeringer innen barnehage, skole og helse- og omsorg for innbyggerne, og dels at vi ble budsjettaper i Akershus i høstens statsbudsjett.

Hadde de borgerlige hatt gode, «spiselige» løsninger, kunne de ha vært et alternativ, men det budsjettforslaget de fremmet i formannskapet for å unngå eiendomsskatt, er overhodet ikke noe godt alternativ.

Jeg har tatt et av mine vanskeligste valg som politiker og det var tungt, men jeg ser ingen annen utveg for å beholde tjenesteproduksjonen på et nivå vi kan leve med. Derfor stemte jeg for budsjettforslaget, med eiendomsskatt fra 2019, som Ap, Sp og SV la frem for formannskapet i møte 21. november 2017.

Så kan vi håpe på at det nye finansutvalget finner gode løsninger før vi skal legge budsjettet for 2019.

For at det ikke skal bli mer snakk om partipisken: Jeg har ferie i uke 50 og vil derfor ikke være til stede i kommunestyremøte der budsjettet blir endelig vedtatt, men jeg stiller meg 100 prosent bak det som Ap, Sp og SV legger fram.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.