Fellesskapets utfordringer med all infrastruktur, som vei, vann, avløp, strøm, barnehager, skoler, sykehjem med mer kan vi løse. De kommunale organene/politikerne er satt til å bestemme for oss i fellesskap hva og hvordan det skal bygges ut.

FLOM

Områdene i Sundet har blitt utsatt for flom og kommer også i framtiden til å få noen flomtopper. Reguleringsmyndighetene i kommunene har fått innspill fra forsikringsselskapene og staten at de må ta hensyn til dette når de tillater nybygging. For det er vi alle som får regninga når det går galt gjennom økte forsikringspremier.

Forsikringsselskapene har begynt å sende regninger til kommuner som ikke følger opp dette når det går galt.

MAKSHØYDER

En del arkitekter har fått for seg at det er fint med ett høyt bygg blant lavere boligblokker. Ser at dette er foreslått både på Lundsjordet og nå i Sundet. De kaller det signalbygg. På landsbygda kaller vi dette «silobygg» selv om det er ment å hus mennesker.

Dette passer ikke på landsbygda. Blokker på fire til maks seks etasjer er mer enn nok. Vi trenger ikke flere «silobygg» inne blant boligene.

Reguleringsmyndighetene må nå ivareta fellesskapets beste ikke gjøre knefall fra utbyggere for å tjene mest mulig penger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.