Målet, ifølge regjeringen, var å endre regelverket slik at vannscootere heretter kan brukes på lik linje med båter. «I de aller fleste områder», la regjeringen til i sin pressemelding. I praksis er det ikke blitt slik. Reglene som skulle gjøre det enklere, har i stedet gjort ting mer uklart og forvirrende.

I Eidsvoll, Nannestad og Hurdal er det fremdeles ulovlig å kjøre vannscooter. Årsak: De tre kommunene har egne forskrifter om totalforbud. Disse trådte i kraft i 1996, og gjelder fremdeles. Det betyr at det ikke er lov med vann-scooter i Hurdalssjøen. Det er heller ikke lov i Vorma. I Ullensaker er situasjonen litt annerledes. Ifølge motorferdselsloven er det ikke tillatt med motorfartøy på innsjøer som er under to kvadratkilometer. Det er ingen sjøer som er større enn dette i Ullensaker.

Vi ser behovet for å regulere bruken av vann-scootere, ikke minst i rekreasjons- og verneområder. Samtidig har vi også forståelse for regjeringens utgangspunkt, nemlig å likestille vannscootere med båter. Mange av de nyere vannscooterne bråker for eksempel mindre enn enkelte båter. Hvorfor skal da den ene være tillatt mens den andre er forbudt? Vi heller mot at vannscootere bør likestilles med båter, men at vi får et lokalt regelverk som regulerer bruken med utgangspunkt i støynivå og hastighet, ikke utseendet på fartøyet. Da bør vi få et lovverk som er mer logisk, og som det er enklere å forholde seg til.

I praksis vil vi da kunne få lokale forskrifter som åpner for scooterkjøring enkelte steder, mens man andre steder strammer inn på noe av dagens båtbruk. Ikke populært i alle miljøer det heller, mens andre igjen vil sette pris på endringen. Det enkleste for politikerne er selvsagt å forby scooterbruken. Det er nok også det enkleste å regulere. Men da sitter vi igjen med et regelverk som kan framstå som urettferdig og ulogisk. Og som heller ikke er tilpasset den teknologiske utviklingen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.