Det ble en rystende og sjokkerende opplevelse! Politiinspektør og ungdomskontakt Anne Kathrine var bekymret og trist for at kantina bare var halvfull. Det burde vært stappet med folk stående mot veggene – for dette var uhyre viktig informasjon! Her var det mange foreldre, besteforeldre, ungdomsledere og ungdom som skulle møtt fram!

Vi fikk en usminket rapport om narkotikabruken blant unge helt ned i 13-14 årsalder i Ullensaker og Nannestad – men det er ganske likt over hele landet! Hos oss er det nå en økning på 30 prosent av rusa ungdom og 60 prosent økning i brukerutstyr. Ungdommen ruser seg før de kommer på skolen, i skoletida og etter skolen, men passer på at de er klare når foreldre kommer hjem på kvelden. I helgene er det partydopet som florerer, og du kommer ikke unna for alle bruker det! Nå må foreldre, familie, venner, ungdoms- og idrettsledere, alle, bry seg! Vi har ingen å miste! Gå ut i gatene, ungdom, og protester mot narkotikabruken!

Det er mange som sliter psykisk, har komplekser, prestasjonsangst - og cannabis, kokain, ecstasy, tabletter - føler de roer ned, døyver smerter, tristhet. Og cannabis er billig og lett å få tak i, mye billigere enn øl og alkohol! De bestiller på nettet, en femmer for en dose med rask effekt, veldig spennende!

Det er bare det at cannabis er blitt så mye farligere og sterkere! TPH var før rundt 7-10 prosent, men nå syntetisk framstilt, er det på 31 prosent og motgiften CBD forsvinner! Ungdommen har en stor risiko for psykoser, angst, paranoia, kvalme, KOLS. Hver 7. i tenårene får lavere IQ og dårligere kognitive ferdigheter. Skader som er uopprettelige! Den euforiske følelsen de får av stoffet forsvinner etter hvert. Tilbake er tomhet og avhengighet!

Blir en tatt rusa av politiet i russetida, kan det få fatale konsekvenser, miste muligheter til jobb, utdannelse, ifølge Espen fra Norsk Narkotikapolitiforening. Noen skaffer seg også fleinsopp, som definitivt skader hjernen! Og det er mye kriminalitet og overgrep som følger rusen! 10 prosent av dødsulykker skyldes cannabis. Familier går i oppløsning.

Det er startet Bryseg-idrettsklubber, Bryseg-russ, Bryseg-restauranter, vi har 6 utekontakter i Ullensaker. Men foreldre og ungdom må samarbeide her. Det er mange å kontakte ved bekymring: Miljøterapeut, kontaktlærer, helsesykepleier på skolen, FABU familieteam, FABU utekontakt, barnevernet, alarmtelefon for barn og foreldre 116 111.

Men, det ble poengtert, foreldre må ikke bruke pekefingeren, men skaffe seg kunnskap! En finner mye på nettet! Store pupiller, lukt, høy puls, brune i håndflata, blir likegyldige med seg selv, forfaller, skolefravær, forandret adferd, er tydelige tegn på misbruk. Og ofte brukes solbriller.

Vi fikk en rystende skildring fra foreldre som hadde mistet sin 21 år gamle sønn pga det livsfarlige partydopet MDMA. En gangs bruk førte til massiv sirkulasjons- og organsvikt. Det fantes ingen hjelp og motgift, og han blødde i hjel! Reaksjonen på dette dopet er forskjellig fra person til person, du kan ta det en første gang uten reaksjon, neste gang dør du kanskje. I England har dette gitt store dødsfall blant ungdommen.

Blant politiske partier er det vel Venstre ungdom og Frpu som vil legalisere narkotika. Dette ble sterkt frarådet av alle. Bruken må ned og foreldre og ungdom må samtale og samarbeide med skole, politi og utekontakter for å få en slutt på dette.

Det var et kveldsmøte som satte sjokkerende spor!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.