Leser i EUB i dag at driften ved Søndre Samfund skal avvikles. Dette medfører at flere som benytter dette bygget i dag, blir satt i en vanskelig situasjon.

Søndre Samfund er egentlig Sørbygdas kulturhus og benyttes flittig av bl.a. Eidsvold Værk musikkorps, Eidsvoll storband, Eidsvoll kulturskole, biblioteket og UNG fritid i Eidsvoll m.fl.

Hva gjør du når noen stenger døra og en blir satt på gata? Her må jo kommunen sette seg ned med leietakerne så snart som mulig å finne alternative løsninger før en stenger dørene.

Vil jo tro etter det jeg har lest, være lang vei fem til at Søndre Samfund får nye eiere og eventuelt kan benyttes av di som leier der i dag. Er jo ikke sikkert det blir tilrettelagt for dagens leietakere i fremtiden heller. Dette er jo bare trist, for de det gjelder og de som ønsker å ha et kulturhus i Sørbygda.

Her må jo kommunen stille krav til nye eiere, slik at det også skal legges til rette for kulturaktiviteter og fortsatt være en møteplass for innbyggerne i Sørbygda.

Det å avvikle et så populært tilbud bare for å spare noen kroner (600.000 kr.) virker lite gjennomtenkt. Synes kommunen her bare dytter enkelte grupper foran seg uten å ha andre alternativer klare! Har de i hele tatt tenkt konsekvensen av hva dette kan føre til, når noen brått mister muligheten for å utøve sin hobby?

Når det nå er bestemt at kommunen skal innføre eiendomsskatt, er jo dette noen av disse pengene må benyttes til.

Når det gjelder området fra Søndre Samfund til Råholtsenteret må dette utvikles i et samarbeid mellom kommunen, næringsliv og di som brenner for en attraktiv møteplass i Sørbygda!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.