Vi har vært gode venner i hele høst, vi har møtt opp til avtalt tid. Vi har gjort det som har vært forventet av oss, der og da. Hver gang har jeg fått sitte på fanget, eller egentlig i setet. Det følges trygt og godt, og når det er kamp om herligheten er det også med en deilig erkjennelse av å bli misunnet. Jeg sitter, de står. Jeg slapper av, de misunner. Avstigning høyre side.

Forlatt konduktør

Det er så stille ombord, bare noen usle små hostinger og harkinger. Noen hoster inn i armen på jakka, flinke damer, i stedet for på hånden sin. Det er fint, for når de skal på Rema etterpå og plukke ut epler, da sprer de ikke Svartedauden via Æ. Alle på toget bruker inne-stemme. Eller ikke noen stemme. Ikke noe «ta plass, dørene lukkes», nei, bare dører som stille går igjen. Toget beveger seg så rolig ut i fra stasjonen at jeg lurer på om det egentlig stikker av fra konduktøren. Et kriminelt tog med uvitende passasjerer som tror de skal hjem til fiskepinner. Litt skummelt egentlig. Vær oppmerksom på avstanden mellom vognen og plattformen, mind the gap.

Feil tog

Jeg kan følge med på nyhetene via skjermen som henger i taket. Den viser reiseplanen også, jeg ser den tydelig, den har stor skrift. Hvis toget går til Dal, er jeg på feil tog. Det er dumt, for jeg skal til Eidsvoll. Masse styr, bytte på Jessheim, buss for tog og tog for sykkel og fryse og vente. Halvtimen jeg stakk av tidligere fra jobb fordi jeg fortjener det forsvinner i venting på feil stasjon. Jævla karma.

Det er forresten ikke engang sant at jeg kan lese nyhetene på skjermen heller, bare overskriften, resten av skriften er for liten. Jeg sitter for langt unna. Men, billett har jeg, kjøpt på appen min, men ettersom toget har stukket av fra konduktøren er det ikke en levende sjel som sjekker om jeg har. Enda jeg sitter i en «her må du ha billett ellers blir du kastet ut til hyenekupeen.» - Nye reisende?

Lys i tunnelen

Med karma som et stikk i siden kan det ved feilvalg av tog være flere alternative reaksjonsmønstre. Jeg valgte først, det må innrømmes, å si noen fy-ord, ikke kjempehøyt, men litt høyt inni meg. Det var naturlig å stirre på klokka, stirre på medpassasjer-mannen og, joda, jeg så den nok, gløden i øynene hans da han fikk sitteplassen min, og jeg måtte ut. Jeg rettet ryggen og gikk liksom selvsikkert mot det ukjente. Ikke plattform første vogn.

Det finnes flere reaksjonsmønstre, og jeg valgte også å følge neste punkt. Hevn.

«Ha, ha, dette var kjempebra, for da kan jeg gjøre dette til en hyggelig ettermiddag og ta en kaffe på vei hjem.» Selvbedraget.

Hvis du tar en kaffe på vei hjem, når du har tatt feil tog, og må fryse og vente og ringe hjem, og ikke rekker å være tidlig hjemme som planlagt, da kan du slett ikke ta noen kaffe på vei hjem og føles kjempebra. For det første; du drikker ikke kaffe. For det andre, billetten, den på ruter-appen varer ikke lengere enn 1,5 timer, sånn at da må du eventuelt kjøpe enda en billett. Det føles ikke kjempebra.

Hevnen med litt sirup oppi er derfor ikke så veldig søt. Shit. Egentlig. Men, det kommer flere sjanser inn på perrongen.

– Dette er toget til Dal. Dørene lukkes.

FLERE INVITERT FRA BRIT

DAGEN DERPÅ: Han synger om at alt var mye bedre under krigen. Jeg syns at alt var mye bedre under ferien.

TINGELING OG INGENTING: Å ha et utømmelig lager med tryllestøv og evnen til å være både innmari søt og smart er nyttig. Vil jeg tro

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.